ANNONCE

Politi jagtede spøgelsesbilist på motorvej

20. februar 2021 14:19 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

En 21-årig mand er blevet fængslet efter en farlig episode natten til lørdag på Vestmotorvejen på Sjælland

Politi jagtede spøgelsesbilist på motorvej
En 21-årig mand blev blandt andet sigtet for narko- og spirituskørsel efter at have kørt i den forkerte retning på Vestmotorvejen på Midtsjælland natten til lørdag. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Et par betjente måtte spærre øjnene op, da de natten til lørdag kom kørende på Vestmotorvejen på Midtsjælland i retning mod Køge.

Da patruljen befandt sig på motorvejen vest for Ringsted, blev politibilen passeret på sin højre side af en modkørende bilist i nødsporet.

Det fortæller vagtchef Boye Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

– Det er en hundevogn, der møder bilisten. Patruljen vender om og kører efter ham. Herefter passerer spøgelsesbilisten tre biler, inden han kører af motorvejen ved Borup og havarerer, siger vagtchefen.

Fakta

Sådan håndterer du mødet med eller meldingen om en spøgelsesbilist

Ser du en spøgelsesbilist, skal du først og fremmest kontakte alarmcentralen på 1-1-2.

Politiet advarer herefter blandt andet Vejdirektoratets Trafik Center.

Vejdirektoratet har følgende råd til, hvordan du skal reagere, hvis en spøgelsesbilist kommer kørende mod dig: Hold til højre.

Spøgelsesbilisten tror typisk, at han befinder sig på en tosporet landevej og vil i de fleste tilfælde holde til højre i hans retning – dvs. køre i din overhalingsbane.

Derudover opfordrer Vejdirektoratet dig til, at du lader være med at overhale, at du sætter farten ned og holder en hastighed der gør, at andre ikke begynder at overhale.

Kilde: Vejdirektoratet.

To lastbiler skiftede vognbane for at skabe afstand til spøgelsesbilisten og hundepatruljen, mens en varevogn trak ind i nødsporet.

– Der opstod en farlig situation i den forbindelse, for det var netop i nødsporet, at vi kom kørende, siger Boye Rasmussen.

Kørte galt og blev sigtet

Bag rattet i bilen, der var kommet på afveje, sad en 21-årig mand fra Fyn.

Da han kørte galt ved Borup, blev han anholdt af politiet.

Han blev sigtet for narko- og spirituskørsel samt for overtrædelse af færdselslovens paragraf 126 stk. 1 nr. 4, som handler om forsætligt at fremkalde fare for andre og om særligt hensynsløs kørsel i øvrigt.

Lørdag har den 21-årige mand været fremstillet i grundlovsforhør. Her har en dommer besluttet at varetægtsfængsle ham i fire uger.

/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu