Hundesygdom raser: Hold øje med dette

5. april 2019 12:44 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

En frygtet hundesygdom er nu registreret to steder i Europa - og den kan smitte mennesker.

Hundeejere skal snart til at holde ekstra øje med insekter og flåter. Der er nemlig rapporteret, at en farlig hundeinfektion er i omløb – og eksperter har ifølge The Sun advaret, at den kan inficere mennesker.

De voldsomme advarsler er nu i omløb efter, at en hund fra Hertfordshire er død efter at være i kontakt med insektet. Sygdommen hedder leishmaniasis og er en dyresygdom, der snylter på stofskiftet. Det betyder, at der er tale om en parasit. Sygdommen bæres hovedsageligt af en sandmyg, men problemet med sygdommen er ikke alene, at den kan ramme hunden, men også dens ejer.

Som menneske vil du opleve alt fra hudsår, der kan hele sig selv til livstruende sygdomme i de indre organer. Verdenssundhedsorganisationen WHO anslår, at der er mellem 700.000 til 1.2 millioner tilfælde om året – og heraf dør mellem 20.000 og 40.000, der bliver smittet af parasitten, skriver Sundhed.dk.

Flere tilfælde i Europa

Tilfældet i England er det første, der er blevet registreret i England fra en hund, der ikke har historik for at rejse til områder, hvor sygdommen er mere udbredt. Derfor har dyrlæger i Storbritannien slået alarm, skriver The Sun.

– Leishmaniasis-inficerede hunde præsenterer en infektionsrisiko for andre hunde, lyder det i advarslen.

– I en æra, hvor der er et øgede rejser til udlandet for hunde og flere hunde, der bliver importeret til landet, så er det sandsynligt, at antallet af hunde med smitte stiger.

Men selvom, der kun er set et tilfælde i England, så er der i Spanien også registreret et tilfælde for godt seks måneder siden.

I galleriet øverst kan du se symptomerne, som hundeejere skal være opmærksom på.

 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu