Hundevarmt: Undgå at Fido ender som hotdog

26. maj 2012 07:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hundevarmt: Undgå at Fido ender som hotdog
Billede mangler

Dansk Kennelklub advarer mod hunde alene i bilen – temperaturen i bilen kan stige op til 85 grader hvilket kan være dødbringende.
 
Man skal tænke sig om, hvis man i denne varme tid tager sin hund med ud at køre. Forlader man bilen kan det nemlig være fatalt for hunden, hvis den bliver efterladet alene – også selvom man åbner et vindue på klem.
 
En lufttemperatur på 22 grader plus en delvis nedrullet sidebagrude kan betyde en temperatur på næsten 85 grader og en død hund inde i bilen.
 
– Allerede i årets første varme periode i april måtte politiet i gang med at redde en hund ud af en varm bil, før den blev til ”hotdog”, fortæller kommunikationskonsulent Vibeke Knudsen fra Dansk Kennel Klub.
 
Falck beretter hvert år om mennesker, som åbenbart ikke er i stand til at tænke bare en halv time frem i tiden. Temperaturen i en bil stiger meget, meget hurtigt – også selv om vinduerne er på klem og bilen står i skygge. Man må indstille sig på, at et besøg i butikscentret ikke lige klares på 10 minutter, men lynhurtigt strækker sig over en halv time, og dét kan meget vel være fatalt for hunden. Solen flytter sig hurtigere, end man tror og bilen bliver derfor ikke ved med at stå i skygge.
 Hvis hunden skal reddes
Hvis en hund har fået hedeslag, skal den straks bæres i skygge og nedkøles. Det sker bedst ved at lægge nogle våde håndkæder på hundens mave og inderlår, hvor pelsen et tyndest. Der må også meget gerne lægges våde håndklæder over hundens hoved og resten af hunden. Kuldslået vand er bedre end iskoldt vand, fordi iskoldt vand kan få blodkarrene til at trække sig sammen, fortæller Vibeke Knudsen.
 Forebyggelse er bedst
En god tommelfingerregel er, at man simpelthen ikke skal efterlade hunden i bilen i sommerhalvåret, med mindre man holder i en parkeringskælder. Sørg for at have en stor flaske med vand og et håndklæde med i bilen, når du medbringer hund, så du kan forebygge et hedeslag hos hunden, hvis du f.eks. bliver fanget lang tid i en kø, hvor temperaturen stiger faretruende, fordi du er tvunget til at holde stille.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu