ANNONCE

Hundredvis mødte op til fodbolddemonstration

14. marts 2021 16:27 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Der blev meldt om fest og farver ved fodbolddemonstration

Hundredvis af FCK-fans er søndag eftermiddag mødt op til demonstration foran Parken.

Her demonstrerer fansene med det formål at gøre opmærksom på, at det er tid til at få fans tilbage på de danske fodboldstadions.

Vagtchef Thomas Hjermind fra Københavns Politi fortæller til Newsbreak.dk, at demonstration forløber fredeligt:

– Vi har en indsatsleder, der følger med i begivenhederne og han meddeler, at alt foregår fredeligt og roligt, siger vagtchefen.

Af billeder fra stedet fremgår det, at der blandt andet fyres fyrværkeri af på stedet. Ikke uvant i fodboldkredse.

Sektion 12 står bag

Det er den løse fansammenslutning Sektion 12, der står bag søndagens demonstration:

– Vi vil gerne invitere alle FCK-fans til spillermodtagelse på søndag klokken 15.30. Vi mødes bag D-tribunen. Vi vil vise spillerne at vi stadig er der inden denne vigtige kamp, hvor vi skal vinde, skriver Sektion 12 på Facebook.

Årsagen er dels at vise spillerne fortsat støtte, men det er samtidig også en demonstration mod regeringens modvilje til atter at lade fodboldfans komme på stadion.

– Fodboldklubberne har flere gange forsøgt at komme i dialog med regeringen. Det skyldes hovedsageligt at de lider økonomisk.

– Men det skyldes også̊, at de ønsker at få deres fans tilbage på tribunerne, da de ved, at det betyder meget for rigtig mange mennesker.

– Det virker ikke til, at regeringen har ønsket at indgå i en dialog, skønt samfundet er begyndt at åbne op igen, skriver Sektion 12.

Klubben bakker op

FC København skrev lørdag i en pressemeddelelse, at man er enige i budskabet og sætter pris på initiativet.

“Det er selvfølgelig også vigtigt for os at understrege, at vi opfordrer klart til, at de der vælger at deltage i demonstrationen gør det på en sundhedsmæssig forsvarlig måde og i en god tone. Det er vejen til at få budskabet i centrum og på dagsordenen uden det kan tage fokus fra det, det handler om: At vi kan mødes INDE i Parken igen,” skriver FC København videre.

Klubben understreger, at man selv arbejder videre på at få fans tilbage på stadion på en forsvarlig måde.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu