ANNONCE

Kan være farligt: Rengøringsfejl du aldrig må begå

11. april 2021 14:44 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Sure klude og farlig kemi er typiske fejl i den daglige rengøring. Og det kan have både uhygiejniske og sundhedsskadelige konsekvenser

I galleriet over artiklen er eksperternes råd til hurtig og grundig rengøring

Forårets snarlige kommen indbyder til et rent og skinnende hjem.

Men rengøringsmidler er altså ikke rosenvand, som Lars Münter, sekretariatschef fra Rådet for Bedre Hygiejne, bemærker.

Så inden du mikser en stor cocktail af rengøringsmidler og kører kluden gennem hele huset, er der en række klassiske fejl, du bør undgå.

For eksempel bør du huske, er, at rengøringsmidler er lavet til at bruges og virke – alene.

Du må altså ikke blande flere forskellige. Eller bruge flere i træk, så de blander sig på overfladen eller i toilettet.

– Det kan få fatale udfald, hvis folk selv begynder at blande rengøringsmidler og opfinde procedurer, siger Louise Grønhøj, som er rengøringsekspert og indehaver af Basic Clean.

– Det er meget farligt at blande klor og syre, der kan udvikle sig syredampe, som ved indånding kan give vand i lungerne. Man kan faktisk drukne sig selv, hvis det går helt galt, siger hun.

Hun nævner som eksempel, at risikoen opstår, hvis man har en grim rand i toilettet og prøver at fjerne den med klor – og så med toiletrens.

Fakta

Typiske fejl ved gulvvask

* Et tilbagevendende problem i mange husholdninger er, at gulvet ikke bliver ordentligt rent og pænt efter vask. Det kan se mat ud eller have slør.

* Det er ofte, fordi det bliver vasket forkert. Har det slør eller ligner leverpostej, når du er færdig, har du nok vasket med beskidt udstyr.

* Enten fordi moppen ikke har været ren efter sidste vask, eller fordi du bruger vaskevandet for længe uden at skifte det.

* Den kan også være gal med sæbedoseringen. Hvis du vil gøre det rigtig godt, kan du nemt komme til at putte alt for meget sæbe i.

* Opskriften på et skinnende rent gulv er altså at vaske dit udstyr, undgå at genbruge den gamle klud fra sidste vask, dosere sæben korrekt og skifte vaskevandet jævnligt under gulvvask.

Kilde: rengøringsekspert og indehaver af Basic Clean Louise Grønhøj.

I galleriet over artiklen er eksperternes råd til hurtig og grundig rengøring

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu