Hurtigere erstatning til ofre

25. februar 2013 10:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hurtigere erstatning til ofre
Billede mangler

Ofre for kriminalitet skal ikke længere vente i månedsvis på at finde ud af, om de kan få erstatning. Det mener justitsminister Morten Bødskov (S), der har sendt et lovforslag i høring. Forslaget, der er blevet til i samarbejde med Enhedslisten, og som er en del af den offerpakke, regeringen og EL har fremlagt, skal styrke Erstatningsnævnet, oplyser Justitsministeriet i en pressemeddelelse.

 

Forslaget går på, at nævnet fremover i højere grad vil kunne træffe delafgørelser i sager, hvor den endelige afgørelse af sagen trækker ud. Hvis det bliver konstateret, at der er et erstatningsgrundlag, vil nævnet senest tre måneder efter kunne vurdere, om der er grundlag for at træffe afgørelse om en del af kravene. På den måde kan ofrene hurtigere få en del af deres erstatning, så de ikke behøver at vente på, at hele sagen bliver færdigbehandlet.

Sagsbehandlingstiden vil desuden kunne nedbringes i de sager, der i forvejen ikke er afsluttet inden for 60 kalenderdage. I 2012 var den gennemsnitlige sagsbehandlingstid på 89 dage, og med det nye lovforslag vil regeringen altså arbejde for at mindske sagsbehandlingstiden.

»Ofre for vold, misbrug og anden kriminalitet skal ikke havne i økonomisk uvished på grund af uforholdsmæssigt lange sagsbehandlingstider. De pågældende ofre har allerede været nok igennem, så her skal vi som samfund yde bedst mulig hjælp og støtte, udtaler Morten Bødskov i pressemeddelelsen.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper (EL), stemmer i:

»Vi har hørt historier om ofre for kriminalitet, der har ventet meget længe på deres erstatninger. Det er selvfølgelig helt uacceptabelt, de penge skal jo bruges til at komme videre i livet, og det kan være svært nok i forvejen.«

Styrkelsen af Erstatningsnævnet vil fra i år indebære merudgifter på fire millioner kroner årligt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu