Hurtigt boligsalg: Her er der kortest liggetid

23. januar 2013 07:24 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hurtigt boligsalg: Her er der kortest liggetid
Arkivfoto.
Boligsalg

Arkivfoto.

Håber du at sælge din bolig hurtigt, skal du først og fremmest sætte en skarp pris – og dernæst skal du håbe på, at du bor i det rigtige område.
Boliga har undersøgt hvor mange sælgere, der er heldige og dygtige nok til at få skudt deres boliger af på under to uger, og tallene viser, at langt de fleste må berede sig på at vente et stykke tid.
Således blev 6,8 procent af de parcelhuse, 11,7 procent af de ejerlejligheder og 3,2 procent af de fritidshuse, som blev handlet mellem 1. juni og 1. december 2012, solgt inden for 14 dage, efter de var blevet sat til salg.

Ingen lynsalg i 18 byer
På villamarkedet har der været størst succes med lynsalgene i Aabybro i Vendsyssel, hvor hver tredje bolig er blevet afsat inden to uger, men også i Aalborg SV og i Rønne har køberne været rappe i en ganske stor procentdel af handlerne.

I førstnævnte tilfælde er 32 procent af villaerne blevet solgt inden 14 dage, mens det for Rønnes vedkommende drejer sig om 23 procent af hushandlerne.

Andre steder i landet er der knapt så gode udsigter til at komme hurtigt af med villaen.

I 18 byer der der ikke registreret et eneste lynsalg, bl.a. i Nordborg på Als, Bagsværd og Græsted i det nordlige Sjælland og i Odense NV.

Hillerød i front
Markedet for lejligheder har det generelt bedre, og det kan også ses på antallet af hurtige handler.

Opgørelsen viser, at der i blot én by – nemlig Bagsværd nord for København – ikke har været en eneste lynhandel i perioden, mens man i byer og bydele som Hillerød, København NV. og Herning i over 20 procent af tilfældene er kommet af med boligen inden for to uger.

I hovedstaden kan samtlige postnumre i øvrigt mønstre over 10 pct. lynhandler.

Ingen lynsalg i godt halvdelen af tilfældene
Kigger man mod sommerhusmarkedet, er der til gengæld lidt mere tilbageholdenhed hos sælgerne.

I 15 ud af undersøgelsens 34 postnumre er det ikke i ét tilfælde lykkedes sælgerne at få skudt sommerhuset af inden for 14 dage.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu