ANNONCE

Hus ransaget efter Maradonas død

29. november 2020 15:11 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Det skete efter afhøringer.

Hus ransaget efter Maradonas død
Maradonas læge, Leopoldo Luque, har fået sit hjem og kontor ransaget. Foto: Scanpix/Agustin Marcarian

Leopoldo Luque, Diego Maradonas læge, har fået sit hjem og privatkontor ransaget af anklagere i Argentina. Det skriver det argentinske medie Clarin.

Ransagningen skete tidligt søndag morgen lokal tid, efter at Maradonas døtre havde anmodet om det. Clarin skriver, at de tre døtre blev afhørt lørdag aften og nat, og ransagningen skete altså umiddelbart herefter.

Leopoldo Luque skal selv afhøres søndag eller mandag, lokal tid, og anklagerne er blandt andet på udkig efter viden om den medicin, Diego Maradona fik i tiden op til sin død.

Undersøgelser

Newsbreak.dk har tidligere skrevet, at anklagere i Argentina fredag gik i gang med at undersøge omstændighederne omkring fodboldlegendens død.

Formålet med undersøgelserne har blandt andet været at få klarlagt, om redningspersonale var for lang tid om at gribe ind, da Diego Maradona fik det dårligt onsdag den 25. november, og om dødsfaldet på anden vis skyldes medicinske svigt.

Maradonas advokat, Matias Morla, har tidligere krævet en efterforskning af påstande om, at det tog ambulancer mere end en halv time at nå frem til fodboldstjernens hus, som svar på et alarmopkald den dag han døde.

– Man er nødt til at se på, om de gjorde, hvad de skulle, eller om de slappede af, siger det unavngivne familiemedlem.

Ifølge anklagekontoret i Buenos Aires tog det ambulancen 11 minutter at nå frem til Maradonas bopæl.

En indledende obduktionsrapport har vist, at Maradona onsdag middag lokal tid døde af hjertestop, mens han sov.

Medicinsk pleje

Den 60-årige argentiner fik op til sin død medicinsk pleje døgnet rundt i sit hjem i Tigre nord for Buenos Aires, mens han kom sig efter en operation i hjernen i begyndelsen af november.

De tre anklagere på sagen har desuden bedt om at få adgang til fodboldstjernens lægejournal og optagelser fra overvågningskameraer i nabolaget omkring Maradonas hjem.

Anklagerne siger fredag i en meddelelse, at en sygeplejer, der tog sig af Maradona, formentlig var den sidste person til at se argentineren i live.
Ud fra hans ord kunne det fastslås, at han var den sidste til at se Maradona i live omkring klokken 06.30 om morgenen, står der i meddelelsen.

Anklagerne oplyser, at Maradonas personlige sekretær foretog et alarmopkald klokken 12.17, hvorefter en ambulance ankom til stedet klokken 12.28. Det viser video fra overvågningskameraer i nabolaget San Andres, som anklagekontoret har fået adgang til.

Flere andre ambulancer ankom desuden senere til stedet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu