Hushovd: Ville have vundet mere uden doping

17. februar 2013 11:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hushovd: Ville have vundet mere uden doping
Billede mangler

Den norske allround-rytter Thor Hushovd vandt lørdag sit første løb i næsten halvandet år, da han vandt første etape i todags-løbet Tour Du Haut Var. Det var blot en blandt mange sejre til 35-årige Hushovd, som har været professionel cykelrytter siden 2000.  Men det kunne været blevet til mange flere sejre og mange flere præmiepenge, hvis ikke konkurrenterne havde taget doping. Det har Thor Hushovd ifølge vg.no fortalt til et TV-program på NRK.

 

Ligesom Rolf Sørensen tidligere har sagt, at han sikkert ville have vundet 120 sejre i stedet for 50 sejre, hvis ikke det havde været for det “EPO-lort”, så mener Hushovd, at han er blevet snydt at blandt andre Lance Armstrong.

– Jeg har siddet og grædt oppe i bjergene, fordi jeg har lidt så meget. Nu ved jeg, hvorfor jeg ikke kunne følge med dem. Mens jeg spiste havregrød og drak vand fra cykelflasken, havde de andre helt andre forudsætninger. Det bliver man forbandet over. Jeg ved ,at jeg ville have opnået helt andre meritter. Min pengepung havde garanteret været dobbelt så stor, siger Hushovd i TV-programmet “Lørdagsrevyen”.  

Den populære norske rytter har i sin lange karriere vundet 10 etapesejre i Tour de France, hvor han også har vundet den grønne trøje to gange. Han har tre etapesejre i Vuelta a Espana, og en enkelt sejr i Giro d’Italia. I 2010 blev han verdensmester, og han står noteret for sejre i de to mindre forårsklassikere Gent-Wevelgem og Omloop Het Nieuwsblad.

I norske medier har han fået kritik for at svare undvigende på dopingspørgsmål. Specielt i forbindelse med Lance Armstrong, som fornylig indrømmede dopingmisbrug gennem hele sin karriere.

– Ja, jeg har været undvigende, men det var fordi, jeg synes, det er var forkert at beskylde nogen for doping på grund af rygter. Det synspunkt står jeg også inde for i dag. Når Lance indrømmer doping, så bliver mit svar et helt andet. Jeg har altid været modstander af doping, og det mener jeg stadig lige stærkt i dag, siger Hushovd. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu