ANNONCE

Husker du Camarco? Det laver han i dag

14. november 2017 16:19 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

Han slog igennem med "Boom Boom". Men karrieren bød også på en nedtur. Se her hvad manden bag navnet Camarco laver i dag.

Camarco husker du garanteret tilbage fra midten af 1990’erne.

Her slog han nemlig igennem med hittet “Boom Boom (Let’s go back to my room)“, skriver Kendte.dk.

Forinden musikkarrieren som Camarco, medvirkede Tom Andkjær fra Kolding i TV3-programmet “Party uartig”:

– Så jeg var blevet lidt kendt. En dag sad jeg og snakkede med min gode ven Ronnie Veiler, som var startet som producer og han havde fået sit eget pladestudie. Vi sad og snakkede om, at vi skulle prøve at lave noget musik med mig, fortæller Tom Andkjær til Kendte.dk og fortsætter:

– Vi gik i studiet og begyndte, at skrive nogle sange. Ronnie Veiler var begyndt, at lave remixes for forskellige pladeselskaber. Så han havde nogle gode forbindelser, siger Tom Andkjær.

Fik tilbud fra flere pladeselskaber

Han fik efterfølgende tilbud fra to forskellige pladeselskaber om pladekontrakter.

Tom Andkjær lavede en kontrakt med Dance Pool Denmark, der engang var under Sony Music:

– De havde et nummer “Boom Boom (Let’s go back to my room)”, som skulle være den første single. Nummeret var et gammelt 80’er-nummer, men vi lavede en ny udgave af den, fortæller Tom Andkjær.

Kommer det bag på dig, at det blev så stor en succes?

– Helt vildt. I starten var det bare for sjov. Men pludseligt fik vi travlt, for de skulle lave numre til en hel cd. Så vi skrev numre på samlebånd, griner Tom Andkjær.

Ikke noget hit fra starten

Han forklarer, at Boom Boom slet ikke var et hit i starten:

– Der skete to ting. For det første havde The Voice et morgenshow “Lille Lars og Happy Hans”. De havde hørt sangen og syntes den var sjov. De havde lavet en ny udgave af den med dansk teskt – noget man på lokalradioerne gjorde meget i i 1990’erne. The Voice begyndte så at spille den meget.

– Så sker der det, at Carsten Mikkelsen, der havde Crazy Daisy – og oprindeligt var fra Kolding – synes det var et sjovt nummer og der var en dans med. Så sagde han: “Lad os prøve at få dansen ud på mine diskoteker”. Så begyndte Crazy Daisy-diskotekerne at spille sangen og bruge dansen. Det var sådan det blev et hit, fortæller Tom Andkjær til Kendte.dk.

Sangen blev et stort hit i både Danmark, Sydamerika og Spanien. Sangen var ude i 42 lande.

Lavede sange på “samlebånd”

Og så skulle der laves en efterfølger til “Boom Boom”:

– Jeg har altid kunnet lide Nick Camens “I promised myself”.  Så den indspillede jeg og det blev også et hit. Og så kom det første nummer, som jeg selv havde skrevet. Det var det stille nummer “Everything to me”, der klarede sig godt på radiostationerne, forklarer Tom Andkjær og tilføjer:

– Jeg havde tre hits, men “Boom Boom” var klart det største.

Nedtur efter to års succes

Men Tom Andkjær røg ud i problemer, da først pengene skulle rulle ind på kontoen:

– Jeg tjente rigtige gode penge, men da jeg skal til at have min store check var der problemer med pladeselskabet. Jeg brokker mig til Sony, da Dance Pool Denmark er blevet lukket (Dance Pool Denmark var et pladeselskab under Sony, red.). Journalister gennemgik sagen.

– Jeg havde indgået en lortekontrakt, hvilket var min egen skyld. Jeg havde selv skrevet under. En journalist regnede sig frem til, at jeg var blevet snydt for 10 millioner kroner. Så i stedet for at stå med 10 millioner kroner, stod jeg med en gæld på omkring 300.000 kroner, fortæller Tom Andkjær.

Toms verden faldt sammen

Her faldt Toms verden sammen:

– Jeg skulle jo have haft alle de millioner. Jeg kunne jo ikke arbejde i de to år det stod på, så jeg havde fået lån i banken. De sagde, at det kørte fint. De kunne se alle de lande sangene var udgivet i og hvor godt det gik med numrene. Så de troede også på, at pengene ville komme, forklarer Tom Andkjær og fortsætter:

– Så her stod jeg med en gæld på 300.000 kroner og en højgravid kone. En karriere i ruiner og alt så bare sort ud. Så jeg gik fra at være popstjerne til at stå i en døgnkiosk for at brød på bordet. Så det var noget af en nedtur jeg fik der, siger Tom Andkjær.

Tom: -Jeg er en fighter

Men han fik sig rejst igen efter nedturen:

– Jeg giver aldrig op. Jeg er en fighter. Jeg fik mig kæmpet op og fik en pladekontrakt mere. Jeg var blandt andet også med i TV3-serien “Hvide Løgne“. Men da jeg fik min anden pladekontrakt, var jeg slet ikke gearet til det. Jeg var blevet far, fortæller Tom Andkjær.

– Jeg syntes faktisk min anden plade var bedre end den første. Jeg havde også skrevet alle numrene selv og jeg var i Sverige for at få indspillet cd’en. Michael Skouboe, der også var fra Kolding – og en god producer – var faktisk med til at skrive nogle af sangene. Men den anden plade slog aldrig rigtig igennem, desværre, siger Tom Andkjær.

Deltog i Grand Prix ved et tilfælde

I 2005 vendte Tom Andkjær tilbage til musikken, hvor han deltog i Dansk Melodi Grand Prix:

– Det var lidt af et tilfælde. Søren Poppe fra Rollo & King, som jeg kendte, ringede, fordi han havde et nummer, som han egentlig havde skrevet til René Dif. René Dif skulle ud med et soloalbum. Så sker der det, at René Dif ryger ind i nogle sager med Ibi Støvring. Derfor blev pladen droppet.

– Så stod Søren Poppe med dette nummer og han havde sendt det ind til Melodi Grand Prix’et og var kommet med. Men René Dif ville ikke deltage i Grand Prix’et. Jeg kendte også René Dif og derfor sagde han til Søren Poppe: “Prøv at ringe til Tom”.

– Så ringer Søren Poppe til mig. Jeg tror han ringer for at høre om jeg kender nogen, som kan synge nummeret. Men Søren siger “Jeg og René har tænkt på om du ikke kan synge nummeret”. Jeg var egentlig ikke parat til det, forklarer Tom Andkjær.

Men så var der én ting, der fik Tom Andkjær til at ændre mening:

– Jan Lysdahl skulle producere den. Han er gammel trommeslager fra One Two. Og jeg var trommeslager, da jeg var ung. Da var Jan Lysdahl én af mine helt store idoler. Så jeg sagde ja, fordi jeg kunne arbejde sammen med Jan Lysdahl, siger Tom Andkjær.

Tom Andkjær stillede op i Dansk Melodi Grand Prix 2005 under navnet Chi Hua Hua med nummeret “Uhh La La La”.

Udenfor Top 5 – trods favoritværdighed

Men nummeret endte uden for Top 5, til trods for at han var favorit til at vinde:

– Jeg nåede ikke i finalen. Nogle mente, det var fordi der var sms’er, som ikke var blevet talt med. Men altså, det har jeg ikke tænkt så meget over, siger Tom Andkjær, der selv elsker at se Melodi Grand Prix.

Han vender dog ikke tilbage til musikken.

Tom Andkjær har desuden også været radiovært – blandt andet hos Radio VLR, The Voice og MixFM.

Det laver Tom i dag

Tom Andkjær arbejder i dag som blogger:

– Jeg har en Facebook-blog, hvor jeg har næsten 30.000 følgere. Jeg har skrevet to bøger og en tredje bog er på vej omkring personlig udvikling. Jeg startede med at læse om personlig udvikling helt tilbage i 1990’erne. Det er en af årsagerne til, at jeg har opnået det , som jeg nu har. Da jeg på et tidspunkt begyndte at arbejde hos Bestseller, begyndte jeg at holde foredrag internt hos Bestseller for ledere og om motivation for de ansatte. Så det er jeg fortsat med, forklarer Tom Andkjær.

Så Tom Andkjær lever i dag af, at være blogger, skrive bøger og debattere.

Du kan også følge Tom Andkjær på Instagram.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu