ANNONCE

Husker du? Prins Christian døbt for 14 år siden

21. januar 2020 16:21 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Tirsdag den 21. januar markerer 14-årsdagen for prins Christians barnedåb.

Christian Valdemar Henri John.

Fire simple ord som for mange danskere vækker genklang til den 21. januar 2004. Det var nemlig her, at Danmark fik navnet på den lille prins, der engang skal være konge af landet.

Artiklen fortsætter under videoen.

I en stopfyldt Christiansborg Slotskirke blev en ganske normal lørdag forvandlet til noget, som store dele af Danmark nøjsommeligt fulgte med i.

Erik Norman Svendsen forklarede i sin dåbstale, at det var tydeligt stolte forældre, som havde præsenteret den lille ny.

– Glæden er synlig på billederne af dagens dåbsfamilie: både kronprinsens stolte bekendtgørelse foran Rigshospitalet af, at kronprinsessen havde født en velskabt søn, og kronprinsessens varme smil, da hun forlod fødeafdelingen sammen med den nyfødte prins: ”Man bliver så glad, så glad”, lød det til fotograferne.

Kronprinsesse Victoria af Sverige, kronprinsesse Mette-Marit af Norge, Jane Stephens, prins Joachim, kronprins Haakon af Norge, kronprins Pavlos af Grækenland, Hamish Campbell og Jeppe Handwerk stod alle faddere til lille prins Christian.

Hans Kongelige Højhed prins Christian kom til verden den 15. oktober 2005. Prinsen er det ældste af kronprins Frederiks og kronprinsesse Marys børn og dermed nummer to i den danske tronarvefølge. Det betyder, at han bliver kronprins den dag, hans far bliver konge. Prinsens fulde navn er Christian Valdemar Henri John, prins til Danmark, greve af Monpezat, og han er således opkaldt efter både sin farfar og morfar.

Men tirsdag er det altså 14 år siden, at prinsen blev døbt og fik sit navn.

I galleriet øverst kan du se billeder fra den store dag tilbage i 2004.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu