ANNONCE

Hvad betyder et “hårdt brexit”?

25. september 2019 12:19 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der bliver i denne tid talt om et hårdt 'brexit', men hvad betyder det egentlig?

Hvis du åbner en nyhedshjemmeside, flår avisen op eller tænder nyhederne på TV, så synes det nærmest umuligt ikke at høre om det såkaldte ‘Brexit’.

Efterhånden ved alle, at ‘Brexit’ betyder, at Storbritannien forlader EU, men der bliver efterhånden talt om, hvilken type ‘Brexit’ det ender med.

Men hvad dælen betyder det, hvis Storbritannien egentlig ender med et hårdt et af slagsen? Det er måske mere kompliceret at forstå.

Den 23. juni 2016 stemte det britiske folk for at forlade EU. Resultatet var et flertal for at forlade EU: 48,11 procent stemte ”remain” – 51,89 procent stemte ”leave”.

Og den 29. marts 2017 valgte briterne officielt at meddele, at de ville forlade EU. Herefter havde briterne to år til at finde ud af en aftale for, hvordan de kunne forlade unionen. Men som bekendt blev den deadline ikke mødt, da EU-landene besluttede at give briterne mere tid til at opnå en aftale med EU.

Men her mere end to år efter den officielle meddelelse om, at briterne ville forlade EU, så er den endegyldige aftale ikke på plads – og derfor kommer et hårdt ‘Brexit’ nærmere.

I videoen over artiklen kan du se, hvad et hårdt et af slagsen i virkeligheden betyder.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu