ANNONCE

Hvad er dødshjælp?

17. november 2019 14:12 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Dødshjælp er et af de emner, der er meget tabuiseret at tale om.

Du har sikkert hørt om dødshjælp, men hvad er det egentlig for en størrelse?

Nogle husker måske tidligere overlæge Svend Lings, der betragter det som en borgerpligt at hjælpe syge medborgere med at dø en værdig død, selv om aktiv dødshjælp er ulovligt i Danmark.

Mens det i andre lande er tilladt at yde aktiv dødshjælp.

Dømt tidligere på året

Højesteret har stadfæstet en dom på 60 dages betinget fængsel til lægen Svend Lings. Han er dømt for at medvirke til to selvmord og et selvmordsforsøg.

Svend Lings havde undtagelsesvist fået lov til at anke sagen til Højesteret, som skulle vurdere, hvorvidt landsretten havde haft ordentlig styr på de juridiske detaljer, som indgik i sagen.

Den betingede straf betyder, at Svend Lings i udgangspunktet ikke skal afsone den. Men den kan blive udløst, hvis han begår ny lignende kriminalitet. Og til TV2 News siger Lings mandag, at han vil fortsætte sin rådgivning.

Svend Lings blev meldt til politiet tilbage i 2017 efter at have medvirket i et program på Radio24syv. Her var han med i sin egenskab af medlem af foreningen Læger for aktiv Dødshjælp

Det var Styrelsen for Patientsikkerhed, der anmeldte ham på baggrund af hans udtalelser. Han fortalte nemlig, at han havde hjulpet flere end ti patienter til at dø.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu