Hvad er en SUV? Det skal du vide, hvis du kigger på ny bil

4. januar 2018 16:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

SUV biler er den gode kombination mellem en stationcar og en pickup - Få svaret på, hvad det er, der gør bilerne så unikke.

Hvad er en SUV? Det skal du vide, hvis du kigger på ny bil
Sådan her kan det se ud, når du sidder og kører en SUV. I SUV biler sidder man nemlig typisk lidt højere, end i normale biler.

Det korte svar på spørgsmålet: “Hvad er en SUV?” er faktisk ret enkelt.

SUV står for “sport utility vehicle” og er en betegnelse, der bruges om biler, der i udseende minder meget om en stationcar men er bygget på en større ramme – eller et større chassis, som det hedder i bilsproget.

SUV biler har ofte firehjulstræk. Det gør, at bilerne er gode til både asfaltvej og i det mere kuperede og mudrede terræn.

En god måde at beskrive disse biler på er, at de har trækkraften fra en pickup men samtidig bevarer komforten for passageren, som man kander det fra personbilen.

Specielt fra slutningen af 1990’erne og frem til midten af 2000’erne, var SUV biler populære. Men på grund af dels finanskrisen, dels de stigende olieproser, faldt efterspørgslen drastisk.

Da bilerne er bygget på større chassis’er end personbiler, betyder det at man også sidder højere. Dermed er det også noget lettere at komme ind og ud af disse biler.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu