ANNONCE

Hvad hedder prins Joachim og hvad hedder Kronprins Frederik?

4. maj 2018 17:36 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Både kronprins Frederik og prins Joachim har væsentligt flere navne end deres fornavne. Men hvad hedder prins Joachim mere end Joachim? Og hvad hedder kronprins Frederik mere end Frederik? Få svaret her.

Ingen er i tvivl om, hvad de hedder til fornavn, men hvad hedder prins Joachim ellers, og hvad hedder kronprins Frederik mere end Frederik?

Kronprins Frederik André Henrik Christian, som hans fulde navn er, er født 26. maj 1968 som søn af H.M. Dronning Margrethe 2. og Prins Henrik af Danmark. Lever man i Danmark, ved man nok, at han er regent, når hans mor ikke er i Danmark, og en dag vil han sidde på tronen som kong Frederik.

Hans lillebror, prins Joachim Holger Waldemar Christian er født 7. juni 1969 som søn af H.M. Dronning Margrethe 2. og Prins Henrik af Danmark. Når Joachims mor og storebror ikke er i landet, kaldes Joachim rigsforstander, mens han til dagligt blandt andet fungerer som særlig sagkyndig for Forsvaret.

Fakta

Arvefølgen til den danske trone

Dronning Margrethe har været dronning af Danmark siden 1972, og siden Kronprins Frederiks fødsel, har han været nummer ét til at overtage fra hende, når hun engang ikke er regent længere. Men der findes mange andre, foruden Frederik, der står til at tage over i det, der hedder arvefølgen til den danske trone:

1 Kronprins Frederik
2 Prins Christian
3 Prinsesse Isabella
4 Prins Vincent
5 Prinsesse Josephine
6 Prins Joachim
7 Prins Nikolai
8 Prins Felix
9 Prins Henrik (søn af prins Joachim)
10 Prinsesse Athena
11 Prinsesse Benedikte
12 Prinsesse Elisabeth

Kilde: Henrik Gam: Tronfølge i Den Store Danske, Gyldendal. Hentet 3. maj 2018.

Kilde: Kongehuset – H.K.H. Kronprinsen + Kongehuset – H.K.H. Prins Joachim

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu