Hvalpefabrik: Disse hunde blev vasket i terpentin

29. maj 2017 14:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Dyrenes Beskyttelse har fundet 17 hunde med indtørret hud, efter at de er blevet vasket i terpentin.

KLIK og se den hjerteskærende video. Video: Dyrenes beskyttelse.
Del:

I en ejendom i Vestsjælland i nærheden af Kalundborg har Dyrenes Beskyttelse fundet 17 vanrøgtede hunde, som har levet under mildest talt kummerlige forhold.

Hundene havde skabmider, orm og andet utøj, og derfor har ejeren i en periode dagligt vasket dem i terpentin, fortæller chefkonsulent for familiedyr, Jens Jokumsen.

– Det må have udviklet nogle voldsomme dampe, og med hundes gode lugtesans må det have været ulideligt, siger han:

– Deres hud er blevet helt indtørret, og de er alle meget medtaget af forholdene og behandlingen. Og det har overhovedet ikke hjulpet på skabmiderne.

De syv hunde, som havde det værst, er blevet overdraget til Dyrenes Beskyttelse og bragt til et internat i Roskilde. Det drejer sig om tre voksne hunde og fire hvalpe.

Behandler hundene

Internatet er straks gået i gang med at behandle hundene. De resterende hunde er stadig på adressen, hvor politiet er ved at undersøge sagen.

Skabmider får hundenes hud til at klø så voldsomt, at de kradser deres egen pels af.

Hvalpefabrikken i Vestsjælland er ikke et enestående tilfælde. Hele 23 gange måtte Dyrenes Beskyttelse i 2016 rykke ud til sager, der involverede ti eller flere hunde.

– Vi ser desværre flere af de her hvalpefabrikker, hvor man bruger de billigste metoder til at fremavle hunde, som man kan sælge videre, siger Jens Jokumsen.

– I den her sag har man så brugt terpentin for at spare på dyrlægeregningen, og det er endnu et eksempel på, at man har forsøgt en alternativ metode for at spare penge og få mest muligt ud af salget, siger han.

Fakta

Det skal du sikre dig før du køber hund

• At hvalpen skal være 8 uger før den må sælges. Det er et lovkrav i Danmark
• At hvalpen er registreret i Dansk Hunderegister. Det er et lovkrav, at den er registreret, inden den er 8 uger
• At den er blevet vaccineret og sundhedsundersøgt af en autoriseret dyrlæge
• At du har set hvalpens mor og hvalpen sammen med hende
• At du har set, hvor hvalpen er vokset op, så du har et indtryk af forholdene og den opdrætter som sælger hvalpen. Lav gerne flere besøg.
• At hunden er vant til og tryg ved mennesker. Er den sky og bange for mennesker kan det tyde på, at den er opvokset isoleret og med et minimum af menneskekontakt
• Køb aldrig en hvalp hos en opdrætter, hvis du er i tvivl. Du risikerer at støtte dårlige opdrættere ved at købe en hvalp hos dem
• Kontakt politiet på 114 eller Dyrenes Beskyttelse på 1812, hvis du ser noget mistænkeligt

Kilde: Dyrenes Beskyttelse.

Fakta

Fakta om Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse er en privat forening, der hovedsageligt er finansieret af private midler og drevet af frivillige.

Foreningen er opdelt i 13 lokale foreninger, og Dyrenes Beskyttelse blev stiftet helt tilbage i 1875.

Siden da har Dyrenes Beskyttelse skabt debat om dyrevelfærd og dyrs forhold, i de første mange år med fokus på familiedyr og dyr i naturen. Da satte Dyrenes Beskyttelse især fokus på hunde, katte og farene for dyr i trafikken.

Som årene skred frem, og landbruget blev mere og mere udbredt, begyndte foreningen også at arbejde for landbrugsdyrs ve og vel. Her kom blandt andet burhøns, frilandsgrise og tremmekalve på dagsordenen.

I dag arbejder foreningen med at påvirke beslutningstagere og for at landbrugsproduktion foregår på en måde, der tager hensyn til dyrenes naturlige behov og adfærd.

Dyrenes Beskyttelse løser desuden dyreværnssager og plejer vilde dyr på vildtplejestationerne, så de kan vende tilbage til deres liv i naturen.

Kilde: Dyrenes Beskyttelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu