Stor og gul: Ved du, hvem der er inde i Bamse og Kylling?

17. april 2018 06:27 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Hvem er inde i Bamse? Og Kylling og Ælling? Få svaret - svarene - her i galleriet.

Hvem er inde i Bamse og Kylling? Og Ælling?

Det er måske også et spørgsmål, som du har gået og stillet dig selv i mange år? Måske endda efterfulgt af; hvem er inde Ælling?

Hvem er inde i Bamse og Kylling?

Hvem er inde i Bamse og Kylling kan dog ikke besvares med blot et par enkelte navne, for flere har nemlig haft den varme fornøjelse at iklæde sig den gule dragt og være DRs politisk ukorrekte gennemgående figur i måske kanalens mest mest berømte børnefjernsyn; Bamses Billedbog, der blev sendt fra 1983 til 2008.

I 1996 kom julekalenderen Bamses Julerejse, og juleaftensdag 2017 kom filmen Bamse møder den store verden. I den medvirkede de originale skuespillere.

I galleriet over artiklen har vi samlet svarene til dig. Måske bliver du overrasket, måske viser det sig, at du alligevel vandt en diskussion, du havde for år tilbage?

Startede som bi-figur

Bamse optrådte første gang som bi-figur i DR-serien Døren går op fra 1982.

– Bamse opstod i 1980 i en serie, der hed ‘Døren går op’. Det var Thomas Winding og Finn Bentzen, der lavede programmet. De var på besøg hjemme i Hellerup hos mig og min mand, Mogens Wemmer, der var programchef dengang, hvor de holdt møde om programmet, som på det tidspunkt var uden Bamse, har Katrine Hauch-Fausbøll, der har været med til at udvikle alle afsnit af Bamse, fortalt i et interview til dr.dk i forbindelse med udgivelsen af filmen.

Finn Bentzen og Thomas Winding ønskede dog ikke at fortsætte med ‘Døren går op’.

Det blev starten på Bamses Billedbog – og den store succes.

I dag kan du opleve Bamse i det årlige Cirkus Summarum.

Kilder: DR, Wikipedia, Hvadhvemhvor.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu