Olufs geniale trick mod hvepse er gået viralt

31. juli 2018 13:25 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Et kunstigt hvepsebo af en papirpose er et simpelt og meget effektivt trick til at holde nærgående hvepse væk fra terrassen.

Det lyder næsten for let til at være sandt. Men den skulle eftersigende være god nok.

Hvis man vil undgå at blive plaget af hvepse, skal man simpelthen bare fingere et hvepsebo af en papirpose og hænge det op på terrassen.

Det skulle få de stikkende skadedyr til at holde sig væk.

Det har 66-årige Oluf Jørgensen fra Kongens Lyngby i hvert fald erfaret. Han er gået fra at skulle daske 5-10 hvepse ned hver dag i løbet af sin frokost på terrassen til, at der nu ikke kommer en eneste.

– Det er så simpelt, men det virker perfekt, siger Oluf Jørgensen.

Hvepsebo af en papirpose: Trick er gået viralt

Da han havde succes med tricket med det kunstige hvepsebo af en papirpose, besluttede han sig for at dele det med sine venner på Facebook. Det opslag er nu eksploderet på det sociale medie, og i skrivende stund har opslaget fået omkring 26.000 reaktioner.

– Det er fuldstændig vanvittigt. Men det er selvfølgelig dejligt, at et godt råd når ud til så mange, siger Oluf Jørgensen.

Hvepsebo af en papirpose er et velkendt trick

Oluf Jørgensen fik inspiration til tricket, da han både læste om det på nettet og hørte om det i radioen.

Man kan også læse om tricket hos skadedyrsseksperten Elverdan Skadesservice, der også anbefaler den simple metode.

“Hvepse er meget territoriebevidste, og vil ikke lave rede der, hvor der er en i forvejen. Så for at lave illusionen af der i forvejen er et hvepsebo, krøller du en brun papirpose sammen og hænger den op i en tråd. Deres instinkter vil straks slå ind, og de vil flyve deres vej,” skriver Elverdan Skadesservice på dens hjemmeside.

Svært at undgå stik

Selvom man tager alle sine forholdsregler, kan det dog være svært helt at undgå kontakt med de nærgående hvepse i løbet af sommeren. Skulle du være uheldig at blive stukket, er det derfor godt at vide, hvordan du skal agere.

Der findes der nemlig en hel del ting, man selv kan gøre for at dulme smerten efter et stik.

Du kan se tricks til det i galleriet ovenfor.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu