Hver 11. dag bliver en Uber-passager udsat for sex-overfald

20. maj 2016 12:47 | Af: Anne Mejdahl Daugbjerg, ad@newsbreak.dk

Uber-chauffører er anklaget for 32 voldtægter og seksuelle overfald i London i løbet af det seneste år.

Hver 11. dag bliver en Uber-passager udsat for sex-overfald
32 Uber-chauffører er anklaget for seksuelle angreb og voldtægt i løbet af det sidste år i London. Arkivfoto: Mark Ralston/Scanpix

Uber-chauffører bliver sigtet for seksuelle overgreb eller voldtægt af kunder næsten tre gange hver måned i London, skriver The Independent.

Information, som The Sun har fået, afslører 32 anklager om overfald mod ansatte hos Uber i London over de seneste 12 måneder – eller en hver 11. dag.

Tallet repræsenterer mere end en femtedel af samtlige anklager mod taxa- og hyrebil-chauffører, der er blevet meldt til 14 britiske politi-styrker.

Imens har anklager om seksuelle overgreb i USA mod Uber-chauffører skadet firmaets rygte som “det sikreste lift på vejen”.

30.000 briter downloader og melder sig til tjenesten hver weekend, og Uber opererer i 20 byer spredt over hele Storbritannien.

Talsmand: – Alle Uber-chauffører er trænede

I en udtalelse siger Ubers talsmand:

– Alle chauffører, som bruger Uber-appen i London er fuldt trænede og har licens fra Transport for London og har undergået præcis den sammen udvidede DBS check (et register, hvor man kan se en ansats straffeattest, red.) som taxa-chauffører, lærere og plejepersonale.

– Vi tager en hver anklage af denne type meget alvorligt – vi arbejder tæt sammen med politiet i deres efterforskning og sørger for, at chauffører ikke bruger appen, så længe en efterforskning er igang.

– Vores GPS-teknologi betyder også, at alle ture – mere end en million i London hver uge – er elektronisk optaget.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu