ANNONCE

Hver anden dyrker sex mindst én gang om ugen

29. december 2011 07:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hver anden dyrker sex mindst én gang om ugen
Billede mangler

Halvdelen af danskerne siger, at de dyrker sex mindst én gang om ugen. Faktisk har knap tre ud af ti danskere over 18 år sex flere gange på en uge.
Det viser en ny meningsmåling, som Wilke har lavet for nyhedsbureauet Newspaq. Og målingen kommer bag på sexolog Joan Ørting, som mener, at en gang om ugen er “rimelig meget”.
“Bare det at få arrangeret, at man har sex en gang om ugen kan være svært. Og hvis man er single, så er det jo en helt vild succesrate, at score fire gange på en måned,” siger hun til Newspaq.
Ifølge Christian Graugaard, der er formand for Sex & Samfund, kan tallene også godt dække over, at folk har en tendens til at overdrive en smule, når de skal fortælle hvor ofte, de har sex.
“Ofte svarer folk det, som de tror, at naboen ville svare, da vi ikke ønsker at skille os ud,,” siger han til Newspaq og forklarer:
“Specielt i en tid, hvor der er så meget opmærksomhed på seksualitet og sex generelt, og hvor det langt hen ad vejen er blevet en markør for social trivsel, kan man godt formode, at nogle pynter lidt på tallene. Det opleves af nogen som en stor en social katastrofe at indrømme, at ens sexliv er gået i stå.”
Det er ifølge Joan Ørting moderne at have helt vildt meget lyst til sex og have forskellige bollevenner. Derfor bliver det et tabu, hvis man ikke har sex så ofte, og det kan få folk til at svare mindre ærligt i sexundersøgelser.
“Det at sige, at man ikke har helt vildt meget lyst til sex og at der tit går en måned imellem, kan være svært at tale med venner og kollegaer om,” forklarer Joan Ørting, der ikke mener, at vi har mere sex i dag end for ti år siden.
Ifølge Christian Graugaard skal der ske nogle ændringer i vores forhold til sex, før folk kan tale ærligt om deres sexliv.
“Vi skal gøre op med de alt for stive og unuancerede forestillinger om det gode seksualliv. Vi skal gøre op med forestillingen om, at sex er et spørgsmål om maskineri, der skal præstere. Vi skal have tilbageerobret nogle af seksualitetens nuancer og ideen om, at seksualitet er en mangfoldig størrelse, der kan betyde mange forskellige ting for forskellige mennesker,” siger han.
Der er dog kommet et sex-begreb til, som kan rykke på antallet af danskernes horisontale udskejelser.
“Begrebet ‘bollevenner’ gør, at der er blevet nemmere adgang til sex, fordi det er let at lave en fræk aftale. Så det kan også gøre, at flere har mere sex,” forklarer Joan Ørting.
Godt hver femte dansker over 18 år har sex et par gange om året eller mindre, viser undersøgelsen.
Undersøgelsen er gennemført i perioden 29. november til 5. december 2011 via internet blandt 521 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år. Usikkerheden er på +-4,33 procent.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu