Hver anden SF-vælger vil have partiet ud af regeringen

28. februar 2013 10:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hver anden SF-vælger vil have partiet ud af regeringen
Billede mangler

Over halvdelen af de vælgere, som stemte på SF ved sidste valg, mener, at det er tid til, at Annette Vilhelmsen og hendes parti forlader regeringen, skriver Politiken

 

51 procent ønsker at partiet forlader regeringen, mens kun 23 procent vil have SF til at blive. Det viser en Megafonmåling, hvor vælgerne er blevet spurgt, om SF fortsat kan »sidde i en regering med det udspil om en SU-reform, en kontanthjælpsreform og en vækstpakke, som regeringen senest har fremlagt«.

Svarene fra vælgerne er ganske markante, mener valgforsker Rune Stubager fra Aarhus Universitet.

» »Det er en illustration af SF’s problem med at være i regering, fordi regeringens politik fjerner sig fra de traditionelle vælgeres ideer,« siger han til avisen.

Partiformand Annette Vilhelmsen (SF) vil ikke direkte kommentere på målingen.

»Jeg hører bekymringerne, bestemt. Det giver anledning til, at der er noget, vi skal have forklaret, og så skal man tage stilling derefter,« siger hun og understreger, at hun står bag vækstpakken.

»Jeg synes, det flugter med, at det for SF er ganske vigtigt, at der er arbejdspladser,« siger Annette Vilhelmsen.

Flere af partiets lokalformænd er kritiske og enige med byrådsgruppen i Horsens, der har skrevet et åbent brev til partitoppen og krævet SF ud af regeringen.

»Hvis SF skal fastholde sine værdier og sin identitet, har jeg svært ved at se, at vi kan fortsætte i en regering, hvor vi alligevel ikke har indflydelse på den overordnede økonomiske politik«, siger Arly Eskildsen, formand for SF’s gruppe i Herlev Kommune til Politiken.

Partiets politisk ordfører på Christiansborg, Jesper Petersen (SF), er uenig i kravet om at træde ud af regeringen, men han forstår frustrationerne.

»Som konkret reaktion på, at regeringen vil sætte selskabsskatten ned, kan jeg godt forstå, at der er stor diskussion i SF. Det er heller ikke klassisk SF-politik,« siger han til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu