ANNONCE

Hver anden tror på tronskifte inden 2017

10. januar 2012 07:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hver anden tror på tronskifte inden 2017
Billede mangler

I denne uge bliver Dronningen fejret med flag, guldkaret og folkefest. Hvis man spørger danskerne, skal hun nyde det.
Mere end halvdelen tror nemlig, at Dronningen er væk fra tronen inden 2017 og mere end hver tiende, forventer at Kronprinsen overtager tronen allerede inden to år. Det viser en måling, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Newspaq.
Udsigten til, at Danmark får en ny regent så snart, er dog meget usandsynlig.
“Det kommer ikke til at ske med mindre Dronningen bliver alvorligt syg,” siger Jon Bloch Skipper, historiker med speciale i kongehuset.
Undersøgelsens tal kommer bag på Jon Bloch Skipper.
“Det er underligt, fordi det strider imod alt hvad Dronningen har sagt. Der er slet, slet ikke tradition for, at danske monarker abdicerer. Vi skal mange, mange hundrede år tilbage,” siger historikeren, der til daglig også styrer Billed-Bladets royale postkasse.
Ifølge Jon Bloch Skipper har danskerne en helt fejlagtig opfattelse af det royale embede.
“Det at være Danmarks dronning er en identitet, det er ikke et otte til fire job, man kan kvitte når man bliver 80,” siger han til Newspaq.
Derudover vil en abdicering rokke ved forståelsen af hele det danske monarki, påpeger Jon Bloch Skipper.
“Det vil være usmart at træde tilbage. Hvis befolkningen tror, at de kongelige kun er kongelige for sjov, eller når de har lyst, har kongehuset mistet sin legitimitet,” siger han.
I det tilfælde, at dronning Margrethe bliver meget syg, fysisk eller psykisk, kan hun dog blive tvunget til at forlade tronen, understreger Jon Bloch Skipper, men et tronskifte er ikke nær så nærtstående, som befolkningen tror.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu