Hver andet kirkesogn er for småt

27. februar 2012 07:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hver andet kirkesogn er for småt
Billede mangler

Vi går mindre og mindre i kirke, og derfor må hvert andet kirkesogn kæmpe for livet. Det viser en analyse, som Kirkefondet har lavet, skriver Jyllands-Posten.
Og ifølge Generalsekretæren i Kirkefondet, Morten skruppeltrang, er et sogn med færre end 1.000 medlemmer af folkekirken for lille.
“Et sogn med færre end 1.000 medlemmer af folkekirken har svært ved at opretholde et bæredygtigt kirkeliv, og derfor er det helt oplagt, at der er for mange sogne og kirker i Danmark,” siger generalsekretær Morten Skruppeltrang fra Kirkefondet, der er en selvstændig analyseenhed under folkekirken, til avisen.
Han efterlyser en generel manual for, hvordan man skal gribe en kirkelukning an.
1.144 sogne i Danmark har, Ifølge analysen, færre end 1.000 medlemmer, og ifølge en opgørelse, Morgenavisen Jyllands-posten har foretaget, har 40 af sognene færre end 100 medlemmer.
På baggrund af en betænkning fra Kirkeministeriet har regeringen bebudet et lovforslag til efteråret, hvor menighedsrådene får mulighed for at bemyndige det lokale provstiudvalg til at vurdere behovet for kirker i området. Og dermed også at tage det vanskelige skridt i retning af at lukke kirker.
Kilde: Jyllands-Posten

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu