Hver femte danske industrijob forsvinder inden 2020

4. april 2013 05:02 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hver femte danske industrijob forsvinder inden 2020
Et forkert karrierevalg hører også til manges fortrydelse. Foto: Colourbox.

64.000 danske industrijob forsvinder inden 2020, forudsiger konsulenthuset Boston Consulting Group. Det svarer til, skriver Børsen, at en femtedel af de nuværende cirka 300.000 danske industrijob forsvinder.

 

Vækstplanen, som politikerne i øjeblikket forhandler om, er ikke nok til at bremse udviklingen, lyder det fra Boston Consulting Group.

»Vækstplanen vil have en positiv effekt. Men efter vores opfattelse skal der en del mere til at vende den trend, der har været i gang i mere end 30 år, og som gør, at antallet af beskæftigede i industrien skrumper år efter år,« siger Ian Colotla, der er partner i Boston Consulting Group, til Børsen.

Konsulenthuset peger på to årsager til udviklingen.

»Der er et stort gab mellem danske og kinesiske lønninger. Det vil der stadig være i 2020, hvor vi forventer, at det vil være tre-fire gange så dyrt at producere i Danmark frem for i Kina,« siger Ian Colotla til Børsen og angiver Danmarks størrelse som den anden store udfordring:

»Store virksomheder betragter Europa som et samlet marked. Og her vil det være mere naturligt at placere sig i Østeuropa,« siger han til Børsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu