Hver femte er nøgen om natten

11. marts 2013 19:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hver femte er nøgen om natten
Billede mangler

Hver femte dansker går i seng uden en trevl på kroppen. Det viser en undersøgelse af danskernes sovevaner, som analyseinstituttet Epinion netop har udarbejdet for virksomheden Ringsted Dun.

 

Sexolog Vivi Hollænder glæder sig over, at så mange hopper under dynen uden tøj. Det gavner nemlig både krop og sexliv, mener hun.

»Der er intet til at stramme og kradse, og så er det godt for vores sexliv. Vi tænker sjældent på, at huden er vores største sanseorgan, og når vi sover nøgne, får vi en helt anden og mere sensuel kropsoplevelse, end vi gør om dagen. Derfor er nøgenhed under dynen en god måde at komme i bedre kontakt med vores seksualitet på,« siger Vivi Hollænder i en pressemeddelelse.

Ifølge undersøgelsen er det især folk fra hovedstaden og resten af Sjælland, der smider kludene ved sengetid. Her ligger henholdsvis 26 procent og 21 procent afklædt om natten, mens Nordjylland er det sted i landet, hvor flest går til ro i påklædt tilstand. Kun ni procent af nordjyderne sover nøgne. I Region Midtjylland sover 17 procent uden en klud på kroppen, mens andelen i Region Syddanmark er 20 procent.

Undersøgelsen, som bygger på svar fra 1.000 danskere, viser desuden, at det især er personer fra 18 til 29 år samt folk i 40-års alderen og opefter, der drager til drømmeland uden en trevl på kroppen. Når det gælder personer i 30-års alderen, sover kun hver tiende nøgen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu