Hver femte modtager ydelse uden at have behov

17. april 2012 11:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hver femte modtager ydelse uden at have behov
Billede mangler

Børnechecken, SU og boligstøtte.
Hver femte dansker har modtaget velfærdsydelser fra det offentlige, selvom de mener, at de kunne undvære. Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for Ugebrevet A4.
Det er især børnecheken, der gives til forældre, der ikke selv mener, at de har behov for pengene.
Undersøgelsens resultater viser, at der er behov for nytænkning, mener politisk ordfører fra De Konservative, Benedikte Kiær.
“Det viser, at der er behov for, at vi får set nærmere på den måde vores velfærdssamfund er skruet sammen på,” siger hun til A4.
Ellen Trane Nørby, politisk ordfører fra Venstre, er enig.
“Mange betaler mere end halvdelen af deres indkomst i skat, og derfor føler de så også, at de har ret til nogle ydelser, som de måske ikke har behov for. Det er jo en kompensation for, at man betaler verdens højeste skat,” siger Ellen Trane Nørby til A4.
Hos socialdemokraterne mener man, at det er et nødvendigt onde ved universelle velfærdsydelser.
“Vi vil selvfølgelig gerne have, at der er færre, der modtager ydelser, som de ikke har behov for. Men jeg synes, det er acceptabelt, for det er en del af det at have universel velfærd,” siger Magnus Heunicke, politisk ordfører til A4.
Ud fra undersøgelsen står det også klart, at 36 procent af danskerne kunne finde på at sige ja til at modtage en ydelse fra det offentlige, som de havde ret til, men ikke har behov for.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu