Hver femte patient burde ikke være indlagt

22. februar 2013 02:00 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hver femte patient burde ikke være indlagt
Billede mangler

I gennemsnit venter hver femte patient enten unødigt på at blive udskrevet, eller også kunne de være visiteret til et tilbud med et lavere plejeniveau. Det viser en gennemgang af hvert sengeafsnit på de medicinske afdelinger på 12 sygehuse i regionerne Nordjylland, Sjælland og Hovedstaden, skriver Politiken fredag.

 

Da sygehusene netop på denne tid af året kæmper med overbelægning, er det i særdeleshed afgørende, at regioner og kommuner nedbringer andelen af unødigt indlagte patienter, mener sundhedsminister Astrid Krag (SF).

»Når man er færdigbehandlet, skal man ikke være på sygehuset. Det er bedre for den ældre patient, som ikke bliver i hospitalssengen med risiko for skader og infektioner. Det er bedre for økonomien. Og det er bedre for de patienter, der rent faktisk har brug for at være indlagt,« siger Astrid Krag til Politiken.

Også Patientforeningen retter kritik mod de unødige indlæggelser.

»Regionerne og kommunerne må få løst det her problem i en fart. Det her er jo en del af forklaringen på den store overbelægning, og det har store konsekvenser for patienterne,« siger formand Erik Bach til avisen.

Formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) erkender, at det ikke er godt nok.

»Nogle steder er aftaler om udskrivning begrænset til en time om formiddagen. Der er det klart, at skal belægningen ned, bør der være et mere fleksibelt samarbejde mellem regionen og kommunen. Det er vores ansvar ikke bare at indlægge for tryghedens skyld,« siger han til Politiken.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu