Hver femte pige mellem 9 og 12 år er utilfreds med sin krop

24. februar 2013 03:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hver femte pige mellem 9 og 12 år er utilfreds med sin krop
Billede mangler

Langt flere 9-12-årige piger er i dag utilfredse med deres egen krop, skriver Kristeligt Dagblad.

 

En spørgeskemaundersøgelse fra Center for Ungdomsstudier viser, at mere end hver femte pige eller 21,5 procent er utilfreds med sin egen krop. Det er mere end dobbelt så mange som i 2008.

Hos drengene er hver tiende utilfreds med sin egen krop. Det er dog cirka det samme som i 2008.

Sociolog Kirsten Grubbe har været med til at lave begge undersøgelser, og hun mener, at stigningen blandt piger skyldes, at de i dag bliver introduceret til teenageverdenen og kropsidealer langt tidligere end før for eksempel i magasiner, som henvender sig til teenagere, men som også bliver læst af yngre piger.

»Det giver dem en øget kropsbevidsthed, som hos flere tipper over i en krops-utilfredshed,« siger Kirsten Grubbe.

Sex & Samfund mener, at en del af forklaringen skal findes i ungdomskulturen, hvor kroppen er i fokus.

»Der er et meget stort ydre fokus på, hvordan kroppen ser ud, særligt i realityprogrammer, som børn i denne alder begynder at orientere sig mod, men også i mange film og videoer.« siger projektleder Jeppe Hald.

Han kalder udviklingen problematisk.

»Det kan betyde, at børn og unge generelt føler sig mindre værd, hvis de ikke har den krop, de tror, de skal have. Netop fordi de har fået et urealistisk billede af kroppens udseende, som de selv forsøger at opnå, særligt når de bliver lidt ældre. Jeg tror, man skal give børn nogle flere rollemodeller og skabe en ungdomskultur, som ikke er så ensformig, hvor tv-programmer udtrykker det samme med de samme smukke mennesker, som dermed bliver en eksponent for, hvordan man skal være,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu