ANNONCE

Hver femte skolecomputer virker ikke

24. januar 2012 07:23 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hver femte skolecomputer virker ikke
Billede mangler

Mange af landets skoleelever må kigge med vantro på skolens computer. En stor del af skolerne lever nemlig i en computer-stenalder, hvor computerne enten er forældede eller slet ikke virker.
De nyeste tal i en undersøgelse foretaget af KMD viser, at enten computere eller internet ikke virker på 250 af landets skoler – svarende til hver femte. Det skriver Politiken.
“Man er ikke der, hvor kvaliteten svarer til det, du ser på en typisk dansk arbejdsplads. Hvis du går ud i en socialforvaltning eller en bank, så foregår alt digitalt, og medarbejderne bliver forundrede og fornærmede, hvis systemerne ikke kører en halv formiddag,” siger direktør i KMD Lars Monrad-Gylling.
Børne- og undervisningsministeren mener, at skolerne skal have en it-indsprøjtning:
“Der er enorme forskelle fra kommune til kommune og fra skole til skole. Det er i høj grad præget af it-ildsjæle, og det er ikke godt nok,” siger Christine Antorini til Politiken.
I de kommende fire år vil regeringen uddele 500 millioner kroner til it i skolerne. Pengene skal dog ikke bruges på computere, mener ministren. Det handler om at få it rigtigt ind i undervisningen. Det kræver blandt andet efteruddannelse af lærere og væsentligt bedre internetadgang.
Op mod halvdelen af alle skoler har forældede computere, viser undersøgelsen.
Kilde: Politiken

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu