ANNONCE

Hver fjerde dansker accepterer tortur

7. december 2011 08:31 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hver fjerde dansker accepterer tortur
Billede mangler

Hver fjerde dansker mener, at det er acceptabelt at anvende tortur.
Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for Rehabiliterings- og Forskningscentret for Torturofre (RCT) forud for FN’s Menneskerettighedsdag på lørdag, skriver Berlingske.
23 pct. af alle danskere mener således, at tortur kan forsvares i enkelt tilfælde, to pct. er i tvivl, mens 75 pct. mener, at al tortur bør være forbudt.
“Det er krænkende for det, vi står for som civiliseret samfund,” siger justitsminister Morten Bødskov (S) til Berlingske.
At så mange danskere finder brugen af tortur i orden, hænger ifølge direktør i RCT, Karin Verland, dels sammen med, at de tror, at man kan afværge terror med tortur, dels at mange ikke kender konsekvenserne ved tortur.
I foråret anbefalede FN Danmark, at tortur blev indført som en selvstændig forbrydelse i straffeloven og den militære straffelov, og det er på høje tid, hvis regeringen griber den opfordring og fører den ud i praksis, siger Karin Verland. Hun bakkes op af advokat og ekspert i menneskerettigheder, Tyge Trier.
“Når det danske Udenrigsministerium og militær bruger så megen energi på at udbrede budskabet om, at tortur skal straffes, er det paradoksalt, at vi ikke finder begrebet i vores egen straffelov. Ligesom det er tilfældet i Norge og Sverige,” siger Tyge Trier til Berlingske.
Kilde: Berlingske

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu