ANNONCE

Hver fjerde S-vælger vil have ny statsleder

10. januar 2012 07:29 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hver fjerde S-vælger vil have ny statsleder
Billede mangler

Helle Thorning-Schmidt og Socialdemokratiets første 100 dage på magten i Danmark har været dyre.
Hver fjerde S-vælger mener nemlig, at Helle Thorning-Schmidt ikke længere er den bedst egnede statsminister. Det viser en meningsmåling, som Wilke har foretaget for Nyhedsbureauet Newspaq.
Målingen er foretaget blandt 911 danskere, som alle stemte på Socialdemokraterne ved folketingsvalget i september.
73,8 pct. mener, at Helle Thorning-Schmidt er den bedste statsminister for Danmark lige nu, mens 12,7 pct. mener, at De Radikales formand, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, er bedst egnet til opgaven. 8, 6 pct. af de socialdemokratiske vælgere er ligefrem gået over til fjenden og peger på Lars Løkke Rasmussen (V) som den ideelle statsminister.
Den tabte vælgertillid er ifølge lektor i statskundskab på Aarhus Universitet, Rune Stubager, en historisk slem vælgerlussing 100 dage efter et valg.
Han mener, at finanskrisen har en stor del af ansvaret for, at partiet bedømmes så hårdt af vælgerne.
“Det er noget vanskeligt med den økonomiske situation. Der er simpelthen ikke så mange penge i kassen til at dele gaver ud til vælgerne, så regeringen må satse på det lange seje træk og håbe på, at man kan vende nogle af de økonomiske problemer og score point på den facon,” siger Rune Stubager til Nyhedsbureauet Newspaq.
Det er Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, enig i.
“Vi har overtaget ansvaret for Danmark i en meget vanskelig situation, på et meget svært tidspunkt, hvor der er et kæmpestort underskud og ikke nogen vækst i horisonten fra Europa, så der skal virkelig træffes nogle svære beslutninger. Derfor er det ikke nogen popularitetskonkurrence. De her første skridt vi har taget er nogle nødvendige skridt for at trække Danmark fri af krisen,” siger Magnus Heunicke til Nyhedsbureauet Newspaq.
At hver fjerde socialdemokratiske vælger vender Helle Thorning-Schmidt ryggen, betragter han gennem optimistiske briller.
“Det er jo et kæmpe flertal af vores vælgere som er tilfredse med statsministeren, og som synes, at hun er den rigtige person til at lede landet. Naturligvis er der et mindretal, som vil prøve at komme med signaler i sådan nogle målinger, og det lytter vi så til,” siger Magnus Heunicke.
Rune Stubager kan også finde noget i meningsmålingen, som kan læses med et positivt forbehold.
“Man kan sige, at det var en holdningsændring, som kom så hurtigt, at regeringen og Socialdemokraterne kan håbe på, at den også hurtigt kan vendes om igen.”

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu