Hver fjerde sydafrikanske skolepige har HIV

14. marts 2013 15:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hver fjerde sydafrikanske skolepige har HIV
Billede mangler

SYDAFRIKA: Alarmerende mange sydafrikanske skolepiger er ramt af virussen HIV. Ifølge tal fra landets sundhedsminister, Aaron Motsoaledi, drejer det sig om helt op mod 28 procent, skriver lokale medier ifølge Reuters.

 

Samtidig gør Motsoaledi opmærksom på endnu en skræmmende påstand.

»Det er klart, at det ikke er unge drenge, som går i seng med disse piger. Det er gamle mænd,« citerer avisen Sowetan ministeren for at sige.

»Vi kan ikke længere leve sådan,« understreger han.

Dermed forsøger Motsoaledi at sætte fokus på fænomenet, hvor unge piger ligger i lag med de ældre »sugar daddies« – mænd, som giver pigerne penge eller gaver for at være sammen dem.

Mens mere end hver fjerde skolepige er smittet med HIV, viser tallene, at det hos drengene i skolealderen drejer sig om fire procent.

At der er store problemer med ubeskyttet sex, afslørede også antallet af skolepiger, der blev gravide i 2011. Ifølge sundhedsministeren drejer det sig om ikke færre end 94.000.

I Sydafrika lever i alt seks millioner mennesker ud af en befolkning på 50 millioner med HIV, viser officielle tal, og landet har et af verdens højeste infektionsrater.

Sundhedsministeriet har netop præsenteret værktøjer, som skal begrænse HIV-smitten blandt skolebørn. Blandt andet kan man frivilligt blive testet for virussen, og det er blevet foreslået, at der skal deles kondomer ud på skoler.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu