Hver sjette boligejer vil energirenovere

17. juli 2012 01:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hver sjette boligejer vil energirenovere
Billede mangler

Danske boligejere er klar til at energirenovere – hver sjette planlægger større energirenoveringer i løbet af det kommende år.
 
Nok er boligmarkedet bundfrossent men det får ikke boligejerne til at skrue ned for blusset. Tvært i mod. Rigtig mange er klar på at renovere – så længe renoveringerne er energibesparende. Det viser en undersøgelse fra Outline Vinduer. Ifølge undersøgelsen er hver sjette boligejer klar til energirenoveringer i løbet af de kommende 12 måneder og næsten 50 procent vil renovere energibesparende i løbet af en årrække.
 
– Vi er blevet mere opmærksomme på vores energiforbrug, og mange boligejere har fået øjnene op for de store besparelser, der ligger i at energirenovere deres bolig. Skal vi f.eks. have nye vinduer i vores bolig, er det for ni ud af ti ikke længere prisen eller udseendet, der er vigtigt, men derimod at vinduerne er energibesparende, siger direktør Mona Sloth Nielsen, Outline Vinduer.  
 
Udgiften til renoveringer kan være en bekostelig fornøjelse, men boligejerne ser ifølge undersøgelsen ikke energirenoveringer som en udgift – det er en investering:
– Der er penge at spare, og det har flere danske boligejere fået øjnene op for. Og ofte er det ikke store investeringer, der skal gennemføres, for at man vil kunne mærke det på budgettet. F.eks. forbedringer som udskiftning af vinduer eller efterisolering af kælder eller ydermur, kan have stor betydning, som hurtigt kan ses på varmeregning. Energioptimering af boligen har også betydning for boligens energimærke og energiøkonomi – og det påvirker kun boligens pris i den rigtige retning, siger Mona Sloth Nielsen.
 Fakta:
Det siger boligejerne i undersøgelsen:
16 pct. forventer at udføre energirenoveringer af deres bolig det kommende år
46 pct. forventer at udføre energirenoveringer af deres bolig de kommende 10 år
70 pct. ser renovering og forbedring som investering
For 89 pct. er det vigtigt, at vinduerne er energibesparende, hvor 57 pct. mener, at det er vigtigt, at vinduerne er pæne, og for 45 pct. er prisen vigtig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu