ANNONCE

Hver tiende dansker i arbejde har stress

10. september 2012 17:39 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hver tiende dansker i arbejde har stress
Billede mangler

Stress er udbredt på mange danske arbejdspladser. En ud af ti i arbejde har stress, og hvert år indlægges 30.000 danskere på grund af stress og stresslignende lidelser.
 
Hver tiende i arbejde har stress, med store personlige og samfundsmæssige omkostninger til følge. Stress og høj psykisk arbejdsbelastning medfører hvert år en million fraværsdage fra jobbet og 30.000 indlæggelser påhospitalerne.
Sådan lyder nogle af konklusionerne i den omfattende undersøgelse ”DenNationale Sundhedsprofil” fra 2011, som er udarbejdet af Statens Institutfor Folkesundhed.
Stress fylder også mere og mere i Topdanmark Livsforsikringsskadestatistikker, hvor trækket på sundhedssikringen i stigende grad kommer fra kunder med stress og stresslignende tilstande.
Anonym rådgivning
Som en hjælp til virksomhedskunder med sundhedsforsikring i Topdanmark Livsforsikring, tilbyder selskabet nu Stressfri, der er en gratis anonymtelefonrådgivning for medarbejdere og ledere. Her kan de få kontakt til en psykolog, hvis de fx føler, at den psykiske arbejdsbelastning er ved at blive for stor. Stressfri er også for kolleger og ledere, som er i tvivl om, hvordan de skal hjælpe en kollega elle medarbejder, som viser tegn på
stress.
”Vi oplever en øget efterspørgsel på rådgivning og behandling af stress fravores kunder. Stress er en meget alvorlig tilstand, som kan føre mange alvorlige sygdomme med sig. Derfor er det meget vigtigt, at virksomhederne er opmærksomme på symptomerne på stress, og at lederne kan sætte ind med forebyggelse og behandling hurtigt,” siger Health Care chef i Topdanmark Livsforsikring, Ida Gaarde Andersen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu