ANNONCE

Hver tredje dansker mangler det i deres køkken

5. september 2019 15:32 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Spørgsmålet er selvfølgelig, hvorfor, men også hvordan folk kan?

Små 30% af alle danske familier har ikke en opvaske i deres hjem. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Ifølge ejendomsmæglerkæden Nybolig skyldes det først og fremmest, at der i Danmark findes mange hjem, hvori der kun bor en enkelt person.

Ser man på Danmarks Statistiks tal for “familiers besiddelse af elektronik i hjemmet,” kan man se, at der over de seneste år er sket en udvikling i, hvad vi ejer og ikke ejer, og fra 2016 til 2019 er antallet af danskere, der ejer en opvaskemaskine, steget med 3%. I samme tidsperiode er antallet af danskere, der ejer en fastnettelefon, faldet fra 30% til 18%.

Nybolig skriver i en pressemeddelelse, at antallet af boliger med en installeret opvaskemaskine er blevet mere end fordoblet siden 1990. Men der findes altså stadig en god stak mennesker, der enten vasker op i hånden, eller som klarer sig helt uden opvask. Og det vækker overraskelse hos Nybolig.

-En opvaskemaskine betragtes i dag som en fundamental bekvemmelighed i boligen, selv mange sommerhuse har installeret en, så det kommer faktisk lidt bag på os, at et så stort antal boliger ikke har en installeret, da anskaffelsesprisen alt andet lige er relativ beskeden, siger Nyboligs kommunikationschef, Thomas Hovgaard, i pressemeddelelsen.

Andre typer elektronik er mere populære

Kigger man på Danmarks Statistik, er opvaskemaskinen et af de stykker elektronik, flest har stående. Der står kun vaskemaskiner, mikrobølgeovne, computere, mobiltelefoner og smartphones i flere hjem, end der står opvaskemaskiner.

Artiklen fortsætter under videoen 

Hele 77% af danske familier har således en mikrobølgeovn, mens tallet som nævnt er 72% for opvaskemaskiner, og hos Nybolig har man et enkelt bud på, hvorfor næsten 30% af landets familier stadig klarer sig uden opvasker.

-Når man bor alene, har opvaskemaskinen mindre valør, fordi en person ikke skaber de store mængder opvask, samtidig er det heller ikke særlig økonomisk at vaske halvfyldte maskiner. Vi har dog i mange år set en tendens til, at alle nye boliger kommer med en opvaskemaskine som standard, så vores bud er, at antallet af opvaskefri boliger vil fortsætte med at falde, siger Thomas Hovgaard i pressemeddelsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu