ANNONCE

Hvert fjerde tilbud er fusk

27. november 2020 11:47 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Ritzau Info

Selv om en del tilbud på Black Friday er falske, er der stadig masser af gode tilbud, siger PriceRunner.

Hvert fjerde tilbud er fusk
På Black Friday lokker butikker hvert år kunder til med tilbud. Nogle af tilbuddene er dog ikke reelle tilbud. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

En stor del af de tilbud, som butikkerne lokker med på Black Friday, er rigtige tilbud med lavere priser end tidligere.

Men der er dog også flere af tilbuddene, som ligner tilbud, men reelt ikke tilbyder varer til nedsatte priser.

Det viser en opgørelse fra PriceRunner, der sammenligner priser på forskellige varer.

PriceRunner har undersøgt 33.000 af de mest populære produkter op til Black Friday. Her viser det sig, at der i tre ud af fire tilbud faktisk er penge at spare for forbrugerne.

Priser sat op inden

Men i cirka hvert fjerde tilbud er prisen blevet sat op i løbet af efteråret for derefter at blive sat ned op til Black Friday. Her bliver det så kunstigt præsenteret som et tilbud.

– Og så kan det godt være, at det ikke længere er så godt et tilbud.

– Men i det store hele er der stadig masser af gode tilbud derude til forbrugerne, siger Martin Andersen, der er direktør hos PriceRunner.

Hold øje med dette tilbud

Især et tilbud har blandt andre Ekstra Bladets techekspert frarådet, at man falder for: En Mac-computer med den nuværende Intelprocessor. For netop her sidst i 2020 har Apple introduceret nye Mac-modeller med deres egenudviklede og nye M1-processor.

Men en af landets andre kendte mobil- og techeksperter, John G. Pedersen der står bag sitet meremobil.dk, er knapt så skeptisk.

– Apple har jo stadig en forpligtelse de næste to år på maskinerne. Så mit råd er ikke helt at holde sig fra det, men holde øje med prisen. For hvis der er et kæmpe nedslag i prisen, ville jeg ikke være bange for at købe en ny Mac med Intelprocessor. Men det er klart, at det ikke blot skal være et afslag på 500 kroner, siger John G. Pedersen til Newsbreak.dk.

En anden årsag til at være mindre nervøs for at købe en 2020-model med Intelprocessor i kunne være, at Apple M1-processor har den udfordring, at flere programmer endnu ikke er udviklet til at køre med Apples nye juvel.

– De store firmaer som Microsoft og Adobe udvikler selvfølgelig nye versioner af deres programmer, som de kan køre på en M1.´Men for eksempel Adobe-pakken vurderes først at være klar sent i 2021, siger en anden techekspert, Simon Elkjær fra AvXperten.

Black Friday er Black Week i år

En del butikker har således tilbud over en hel uge, og derfor kalder de det Black Week.

Tanken er, at det giver færre kunder i butikkerne på samme tid, og at det kan reducere risikoen for smittespredning.

Fordi flere butikker har valgt at holde Black Week i stedet for bare Black Friday, så har forbrugerne tidligere været i gang med at sammenligne priser.

PriceRunners opgørelse viser nemlig, at der i år er foretaget 50 procent flere søgninger i ugen op til Black Friday sammenlignet med samme periode sidste år.

– Så man kan sige, at Black Friday stadig er meget stor.

– Men dagen har bare spredt sig ud over en hel uge i stedet for kun én dag, siger Martin Andersen.

Ifølge tal fra Nets, der står bag dankortet, har antallet af transaktioner i webhandlen de seneste dage været højere end de samme dage sidste år.

Eksempelvis var antallet af transaktioner mandag i denne uge 61 procent højere end sidste år.

På selve Black Friday er der dog foreløbigt en tendens til et mindre forbrug i forhold til sidste år.

Antallet af transaktioner i webhandlen har således været lavere fra midnat og frem til klokken 07.00, viser foreløbige tal fra Nets.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu