Hvide ris kan give dig diabetes

16. marts 2012 13:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hvide ris kan give dig diabetes
Billede mangler

Næste gang du står i supermarkedet, skulle du måske overveje at gå pænt uden om de hvide ris og vælge fuldkorn.
Ny forskning peger nemlig på, at indtag af de hvide ris øger risikoen for at udvikle sukkersygdommen type 2-diabetes. Det skriver avisen The Independent.
En gennemgang af fire undersøgelser på baggrund af 350.000 menneskers kostvaner tyder på, at jo flere hvide ris, folk spiser, jo højere er deres chance for at udvikle den frygtede sygdom.
Forskerne fra Harvard School of Public Health og medicinstudiet samme sted har set nærmere på to undersøgelser af risglade mennesker i Asien (kinesere og japanere) og to undersøgelse af den vestlige befolkning (USA og Australien).
Asiatere har ikke overraskende en tendens til at spise flere hvide ris end os i Vesten – i gennemsnit spiser de tre til fire portioner dagligt sammenlignet med blot en eller to portioner om ugen i de vestlige land.
Men selv om vi ikke er lige så glade for ris, så mener forskerne, at vores begrænsede risindtag stadig kan øge risikoen for diabetes.
Undersøgelserne har taget højde for en række faktorer, såsom folks vægt, og hvor meget motion de dyrker, og hvad de ellers spiser.
Testpersonerne havde ikke diabetes, inden undersøgelsen gik i gang, men efterfølgende har 13.200 mennesker udviklet diabetes, i løbet af fire til 22 år.
Kilde: The Independent

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu