Hvidhaj dræber mand i populært surf-område

19. april 2012 20:40 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Hvidhaj dræber mand i populært surf-område
Billede mangler

En mand i 20’erne er blevet dræbt af en fem meter lang hvidhaj i et populært surfområde nær Cape Town i Sydafrika.
Hajen bed benet af den unge mand, da han var ude at surfe.
– Der er ingen andre bidemærker eller rifter på liget af den afdøde mands krop – kun komplet amputation af højre ben. Vi har ikke fundet benet, lyder det i en meddelelse fra Sydafrikas Nationale Havredningsinstitut.
Angrebet fandt sted på en isoleret strand, som især er kendt for at være populær blandt surfere. Området har været lukket siden torsdagens hændelse.
Det er anden gang på et år, at en haj tager livet af et menneske i vandet ved Cape Town.
En mand fra Zimbabwe blev i januar sidste år spist af en haj, som vidner beskrev som værende “længere end en minibus”.
Talrige hajer er i området på grund af gode muligheder for at finde føde.
Derfor har lederne i byen foreslået at sætte et net op, som skal holde hajerne væk. Sådan et net findes allerede i Hong Kong.
Myndighederne i Sydafrika har længe lovet at sætte ind over for hajproblemet, men et regeringsstøttet projekt er først for nylig blevet sat i gang, og det fokuserer mere på årsager end på forebyggelse.
Fra 2000 til 2010 har der rundt om i verden været 715 hajangreb på mennesker. Det svarer til 65 om året i gennemsnit. 54 mennesker har mistet livet, hvilket svarer til knap fem om året i gennemsnit.
I 2008 oplevede Sydafrika ikke et eneste hajangreb, men i både 2009 og 2010 indtog landet en kedelig førsteplads med 14 hajangreb, der resulterede i 6 dræbte.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu