Hvidovre Hospital vil adskille aborterende kvinder fra højgravide

23. januar 2013 13:55 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hvidovre Hospital vil adskille aborterende kvinder fra højgravide
Billede mangler

Hospitalet vil fremover skåne aborterende kvinder ved at adskille dem fra de højgravide kvinder i venteværelset på hospitalets gynækologiske afdeling. Det sker efter et radioindslag, hvor en kvinde kritiserer hospitalet for ikke at have etikken i orden

 

– Det problem med, at kvinderne opholder sig samme sted, vil blive løst hurtigst muligt, siger vicedirektør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, til Radio24syv.

Udmeldingen kommer efter, at radiostationen onsdag morgen fortalte, at hver tredje gynækologiske afdeling ikke afskærmer de ofte sårbare kvinder fra de øvrige raske gravide i venteværelserne, men i stedet lader dem dele venteværelse.

En sårende oplevelse, som en kvinde for nylig havde på Hvidovre Hospital, hvor hun var til opfølgning dagen efter hun havde aborteret hjemme.

– Jeg sad der med alle mine triste følelser og havde bestemt ikke brug for at se gravide par i alle stadier af graviditeten lige på det tidspunkt, hvor jeg var allermest sårbar. Hvis jeg sad i ledelsen, ville jeg helt klart gøre noget. Der er noget ved etikken, som ikke er i orden her, sagde kvinden i radioindslaget på Radio24syv.

Kvinden, som ønsker at være anonym, siger også, at hun brød sammen foran sygeplejerskerne, som fortalte hende, at det er et problem, de flere gange har forsøgt at råbe ledelsen op om:

– Sygeplejerskerne fortalte mig, at det havde de hørt mange gange før. De bad mig om at skrive et brev til ledelsen, fordi de havde forsøgt at kommunikere det her problem til ledelsen, uden at der er sket noget, siger hun.

Kvindens beretning har haft direkte indflydelse på Hvidovre Hospitals beslutning om fremover at adskille kvinderne.

– Vi har lyttet til det indslag, der blev bragt med kvinden, og når vi nu får muligheden for at lave det om, så gør vi det også, siger Torben Mogensen til Radio24syv, og henviser til, at hospitalet er gået i gang med en større ombygning, og at der i den forbindelse vil blive lavet et nyt venteværelse særligt til de aborterende kvinder.

Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi opfordrer landets gynækologiske afdelinger til at afskærme de aborterende kvinder.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu