Hvidovre slås for et nyt ligahold

28. februar 2013 16:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hvidovre slås for et nyt ligahold
Billede mangler

Copenhagen Hockey er en død sild, men det betyder ikke, at det er slut med eliteishockey i Hvidovre.

 

Efter en håndfuld konkurser i den katastrofale 2008/09-sæson strammede Danmarks Ishockey Union reglerne, så en konkurs fremover koster et års karantæne i ligaen, men ændringen rammer ikke Hvidovre, da selskabet bag det konkursramte AL-Bank Ligahold, Copenhagen Hockey & Event ApS, spillede på Gladsaxes licens.

Det er nu op til DIUs bestyrelse, om et nyt selskab skal genopstå på ruinerne af Copenhagen Hockey. Juridisk er der intet til hinder for det. Det er kun Gladsaxe, der får karantæne. Ikke de to andre moderklubber bag Copenhagen Hockey, Hvidovre og KSF.

Copenhagen Hockey døde på fortidens synder. Et alt for ambitiøst og dyrt projekt i de første tre år fra 2009.

Der blev bygget et stort underskud op, og selv om man i denne sæson forventer at komme ud med et plus på 180.000 kr., har det været umuligt at finansiere gælden fra de tidligere sæsoner.

Copenhagen Hockeys direktør, Thomas Friberg, måtte derfor trods et stort og energisk arbejde konstatere, at mulighederne for at køre selskabet videre var udtømt. Men håbet om at kunne etablere et nyt selskab, så man også næste år kan se eliteishockey i Hvidovre, lever.

– Skal vi tilbage, skal vi arbejde hurtigt. Meget hurtigt. Er vi ikke tilbage næste sæson, bliver det svært. Sporene skræmmer. Se bare på klubber som Rungsted og Gentofte, siger Thomas Friberg til sporten.dk.

– Vi har et stort netværk og mange energiske folk, og jeg er optimist. Vi skal tilbage til Hvidovre-rødderne. Det er også kommunalbestyrelsens ønske, selv om den ikke kommer med en check til os.

DIUs direktør, Enver Hansen, har stor ros til Thomas Fribergs arbejde i Copenhagens overlevelseskamp.

– Han fightede med stort engagement. Vi har før haft en liga med otte hold, og det er ikke optimalt. Vi venter spændt på, hvad der sker i Hvidovre i de kommende uger, siger han.

Copenhagen Hockey startede tidligt i år med at leje spillere ud og sluttede grundserien med bundrekord: 10 point i 40 kampe.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu