Meget vigtigt: Disse papirer skal du altid have med i bilen

17. juli 2018 06:11 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Det kan have store konsekvenser, hvis man ikke har styr på, hvilke dokumenter det kræves, man har med i sin bil. Især hvis man kører til udlandet.

Hvilke dokumenter skal ligge i bilen? Det er der formentlig rigtig mange danskere, der spørger sig selv om disse dage – i særdeleshed dem, der snart skal på kør selv-ferie til udlandet. Og det er bestemt heller ikke ligegyldigt, om man har styr på papirerne i bilen.

Ifølge samvirke.dk kan man faktisk blive bedt om at vende om og køre hjem til Danmark igen, hvis man for eksempel ikke har sin registreringsattest med i bilen, når man kører i udlandet.

Og der gælder da også helt særlige regler for bilens registreringsattest, når du skal udenlands i forhold til, når du kører i Danmark.

Hvilke dokumenter skal ligge i bilen? Husk registreringsattesten

Når man kører bil i Danmark, er det nemlig ikke nødvendigt at have bilens registreringsattest med sig rundt.

Faktisk tværtimod ifølge FDM.

“Din registreringsattest kan bruges til omregistrering. Du bør derfor ikke opbevare registreringsattesten fast i bilen”, står der således på FDM’s hjemmeside.

Kører man til udlandet skal registreringsattesten derimod medbringes – dog kan man nøjes med kun at tage del 1 med, hvis ens registreringsattest er fra efter 5. december 2005.

Kører man med trailer, campingvogn eller andet påhæng i Danmark, skal man desuden også medbringe registreringsattesten, da man skal kunne dokumentere, hvor meget bilen kan trække.

I Danmark er det nok med en kopi af attesten, men det er ikke nok, hvis man kører over grænsen, og det skal således være den originale attest, man har med sig på kør selv-ferie ifølge FDM.

Udover registreringsattesten og pas er der også flere andre dokumenter, FDM anbefaler, man altid har med sig i bilen, når man tager på kør selv-ferie.

Du kan se, hvilke dokumenter i galleriet ovenfor. 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu