ANNONCE

Hvilke fødevarer kan hjælpe mod coronavirus?

21. marts 2020 10:13 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Det korte svar er ingen. Det lidt længere svar er, at du skal følge de officielle råd, og at det er et godt udgangspunkt at spise efter de officielle kostråd.

Hvilke fødevarer kan hjælpe mod coronavirus?
Det er godt at spise frugt og grønt. Og du bør hellere spise en pære en en såkaldt "superfood." Genrefoto.

Der findes mange gode råd til danskere, der gerne vil styrke deres immunforsvar i forsøget på at undgå coronavirus covid-19.

Fødevarestyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at man på sociale medier kan finde flere “gode råd” til, hvad du skal spise, for at styrke dit immunforsvar og dermed undgå smitte med covid-19.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Problemet med samtlige af de gode råd er, at de ikke er korrekte, skriver Fødevarestyrelsen.

“Der er ingen tvivl om, at et velfungerende immunforsvar er afgørende i kroppens kamp mod sygdomme, men det er vigtigt at understrege, at der ikke findes nogen superfoods, som kan holde coronavirus for døren,” siger specialkonsulent hos Fødevarestyrelsen, Trine Grønlund, i pressemeddelelsen.

Ignorer superfoods

Newsbreak.dk har tidligere talt med Laura Kverneland, læge og medstifter af foreningen Læger Formidler, om begrebet superfoods.

Det var før, covid-19 havde nået danskernes bevidsthed, men Laura Kverneland og Fødevarestyrelsen taler alligevel om det samme emne, og de har samme holdning til det: Superfoods er en myte, der til syvende og sidst risikerer at koste dig penge, uden at du får noget konkret i igen for dine udgifter.

Både Laura Kverneland og Trine Grønlund siger, at danskere, der spiser normalt får dækket deres vitamin- og mineralbehov på den måde. Det betyder også, at du ikke kan spise dig tættere på at undgå covid-19. Det betyder til gengæld ikke, at du ikke kan gøre noget som helst for at beskytte dig selv og dine medmennesker.

Fødevarestyrelsen skriver i pressemeddelelsen, at de bedste råd til at beskytte sig mod coronavirus covid-19 er dem, Sundhedsstyrelsen kommer med.

Det betyder, at du skal vaske hænder grundigt. Du skal ikke nyse ud i luften eller ned i dine hænder, men derimod i et af dine ærmer, og så skal du holde dig fra for meget fysisk kontakt med andre mennesker.

“Man kan også følge Fødevarestyrelsens råd om gode køkkenvaner. Fx er det en god idé at vaske dine hænder regelmæssigt, når du tilbereder mad, skylle frugt og grønt og holde rå og spiseklar mad adskilt,” siger Trine Grønlund i pressemeddelelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu