ANNONCE

Hvilken mobil holder bedst? Disse skal du ikke tabe – overhovedet

23. maj 2018 11:41 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Er du i tvivl om, hvilken mobil holder bedst? Det kan være svært at vide på forhånd, om din telefon er særlig holdbar. Derfor er det testet for dig.

Mobiltelefoner nutildags er kendt for imponerende hardware og software. Der er snart sagt ikke den ting, du i dag ikke kan klare fra din mobiltelefon. Det er blandt andet gået ud over digitalkameraet og computeren. Der er dog en pris for al den lækre indmad. Moderne mobiler er allerhelvedes sarte, så derfor er det rart at vide, hvilken mobil holder bedst.

Newsbreak.dk er så absolut modstander af at ødelægge for ødelæggelsens skyld, og vi går ind for at spare på udskiftningen af for eksempel mobiltelefoner, når altså de virker. Derfor er det ikke vores egen test, der beviser, hvilken mobil holder bedst i en såkaldt drop-test.

Droptesten går ud på, at man bevidst taber en mobiltelefon med det formål at se, om den går i stykker af det, og sådan en test har amerikanske Tom’s Guide udsat i alt 12 af de nyere mobil-modeller for – i forbrugerens tjeneste har hjemmesiden altså købt sig fattig i iphones, samsung-telefoner og den vildt populære kineser One Plus.

Sådan foregik det

For at få et retvisende resultat valgte testerne at finde svaret på, hvilken mobil holder bedst ved at lade dem falde i alt syv gange – hvis de da holdt så længe. Først røg telefonerne fra cirka 120 centimeter højde med skærmen først ned på en træplanke. Siden blev samme test kørt ved 180 centimeter.

Dernæst fulgte flere tests, hvor underlaget var noget hårdere – nemlig beton. Højderne var dog de samme, men i disse tests blev telefonerne skiftevis tabt med skærmen først og med et hjørne først.

Sidste runde var toilettet. Fyldt med vand. Telefonen smidt fra 120 centimeters højde. Hvert “drop” var fem point værd, og testen stoppede først for en given telefon, når den stoppede med at virke. Her følger så en avanceret pointskala, der ultimativt ender med, at udregningen kan bruges på en 10-point skala. I galleriet over artiklen kan du se de fem dårligste telefoner og den bedste.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu