ANNONCE

Hvor er de? 36 danskere sporløst forsvundet

31. januar 2020 16:41 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Et dokumentarprogram har sat fokus på en danskers mystiske forsvinden. Men hun er langt fra den eneste, der er efterlyst.

I programmet ‘Som sunket i jorden’ satte TV 2 20. januar fokus på sagen om Camilla Steinaa, der forsvandt i 1986.

Hun er aldrig blevet fundet; hverken død eller i live.

Hun er ikke den eneste dansker, der savnes.

(I galleriet over artiklen kan du se de 36 danskere, der lige nu er meldt savnet hos Interpol. Klik dig igennem – det kan jo være, netop du kan hjælpe).

Siden programmet løb over skærmen, har TV 2 fået flere henvendelser fra personer, der mener at have set hende.

Det skriver TV 2.

Artiklen fortsætter under videoen

I 2010 indrykkede Skifteretten en annonce i Statstidende, hvor Camilla Steinaa blev efterlyst i en arvesag. Hun var datter af Ib Bernhard Steinaa, der blandt andet var en stor del af dansk tegnefilms spæde ungdom.

Det kom der frem, at hun ikke var meldt savnet – noget, der kom bag på Camillas søskende, da hun jo havde været væk siden 1986.

– Jeg kan ikke huske at have set en lignende sag i de 30 år jeg har været i faget, sagde dommer Flemming Sorth fra Retten i Helsingør i 2010 til Frederiksborg Amtsavis.

Hun blev officielt efterlyst samme år.

30-40 henvendelser

Holdet bag TV 2-dokumentaren har modtaget mellem 30 og 40 henvendelser.

– Det er så mange år siden, hun forsvandt, så det er kommet meget bag på os, siger Ulrik Skotte, der er programmets producent.

Flere har tilkendegivet, de har billeder og optagelser af en kvinde, der kan være Camilla. En fortæller, han i slutningen af 90’erne har givet hende et lift.

Et – ifølge Ulrik Skotte – troværdigt vidne.

Camilla Steinaa havde i starten af 80’erne et forhold til digteren Michael Strunge, der også dedikerede en digtsamling til hende.

Camilla Steinaa var 23 år gammel, da hun forsvandt.

Du kan se programmet om Camilla Steinaa på TV 2 Play.

Interpol

Interpol er et internationalt politi-samarbejde. Det er en forkortelse for International Criminal Police Organization og har 194 medlemslande.

Landenes respektive politi kan via interpol dele data om forbrydelser og kriminelle. Det er her, hvor eftersøgte forbrydere efterlyses, men altså også hos Interpol, der kan søges i en database for savnede personer. Det er i den, hvor der lige nu står 36 danskere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu