Hvor meget kan du huske fra tv-serien Friends?

26. november 2019 14:05 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Med 25 år på bagen er tv-serien Friends stadig et hit.

Det er ikke til at tro, at det i år er 25 år siden, at tv-serien Friends fik premiere. Men det er altså realiteterne.

Lige siden har serien været et kæmpe hit, der fortsat genudsendes og nydes af tusindvis.

Men på trods af at du med sikkerhed har set en del af afsnittene flere gange, så er det ikke sikkert, at du har fået fat i alle detaljer. Du kan i hvert fald teste din viden i quizzen, der kan ses i videoen øverst i artiklen.

Havde et andet navn

Selv om hitserien, der kørte fra 1994 til 2004 er kendt som Friends eller den danske oversættelse Venner, så var det faktisk ikke meningen, at det skulle have været seriens navn.

Det skriver det amerikanske medie Mental Floss, som Monica i øvrigt læser i en af seriens episoder.

I den originale idé til serien, som David Crane og Marta Kauffmann står bag, var titlen på serien Insomnia Café. Men plottet i denne idé adskilte sig også fra plottet i Friends. Meningen var nemlig, at den helt store kærlighedshistorie skulle have udspillet sig mellem Monica og Joey frem for Ross og Rachel.

Da idéen om serien blev opkøbt af NBC blev titlen lavet om til Friends Like Us. Og efter flere andre bud på en titlen, endte serien med at hedde Friends, da den fik premiere den 22. september 1994.

Helt andet cast – undtagen Ross

Det er faktisk umuligt at tro på, men rollerne som de fem venner var tiltænkt helt andre skuespillere i starten med undtagelse af Ross. Ross blev nemlig skrevet til David Schwimmer.

I rollen som Phoebe blev både Kathy Griffin og Jane Lynch overvejet. Mens det var tanken, at det enten skulle have været Jon Cryer eller Jon Favreau, der skulle have spillet Chandler.

Producenterne bag serien havde tidligere set Courtney Cox, da hun dansede i en musikvideo for Bruce Springsteen. De ville gerne have, at hun skulle spille Rachel, men det var hun ikke interesseret i. Til gengæld blev hun fanget af rollen som Monica.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu