ANNONCE

Se her: Så meget væske skal du drikke i varmen

8. juni 2018 09:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Får du nok at drikke i varmen, eller hører du til dem, der ikke ved hvor meget væske, du skal drikke? Så se med her og få gode råd til hvor meget du skal drikke og hvilken slags væske, der er god for dig.

Vand er godt – og det er vigtigt at få væske nok. Specielt, når det er så varmt, som det er i øjeblikket. Men hvor meget væske skal man drikke og er vand altid det rigtige?

Det er faktisk to vigtige spørgsmål, som midt i varmen kunne spare rigtig mange af de indlæggelser, der sker på grund af væskemangel.

For eksempel var halvdelen af de medicinske patienter i akutmodtagelsen på Odense Universitetshospital i søndags dehydrerede. Det oplyser ledende overlæge på akutmodtagelsen, Michael Hansen-Nord, til TV2.dk.

– Hos os er antallet stigende, og med vejrudsigten for de kommende dage er der al mulig grund til at advare om, at det her er noget, man kan dø af, siger den ledende overlæge.

Hvor meget væske skal man drikke?

For at undgå dehydrering bør man derfor drikke mellem to og tog og en halv liter væske hver dag. Og specielt hvis man hører til den ældre generation af befolkningen, skal man drikke andet en ren postevand.

– Postevand er ikke en god idé for ældre, og hvis du er ved at dehydrere, for der er ikke nogen salte i almindeligt vand fra hanen, og det gør, at indholdet af salt i din krop falder, og det kan man også dø af. Man kan godt drikke te og kaffe, men man skal ikke tanke sig op med 2,5 liter spiritus. Man bør holde sig fra alkohol i den her situation, opfordrer Michael Hansen-Nord.

Man kan faktisk drikke for meget vand. Det kan du læse mere om i en artikel på Samvirke her

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu