ANNONCE

Hvor var drabssigtet præst med blå fodertønde?

10. februar 2021 16:19 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Politiet beder om hjælp i drabssag uden lig

Maria From Jakobsen forsvandt den 26. oktober 2020. Hun er ikke blevet fundet igen trods flere eftersøgninger, siden hun formelt blev efterlyst af politiet den 29. oktober.

Nordsjællands Politi behandler hendes forsvinden som en drabssag, og hendes mand Thomas Gotthard, der er præst, er sigtet i sagen.

Nu vil politiet vil gerne høre fra borgere, som har oplysninger om den drabssigtede Thomas Gotthard og en blå fodertønde.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Nordsjælland Politi søger vidner, der har set den drabssigtede Thomas Gotthard med en blå 208 liter fodertønde, der er 90 centimeter høj og måler 58 centimeter i diameter.

Tønden er forsynet med gråt låg og gråt spænde-/lukkebånd med et lille låseøje således, at fodertønden eventuelt kan aflåses med en mindre hængelås.

Nordsjællands Politi vil gerne i kontakt med borgere, der har set Thomas Gotthard med en sådan fodertønde i området omkring “Gudekvarteret” i Frederikssund, i bil eller på trailer, eller på genbrugspladser, herunder Frederikssund, Jægerspris og Skibby, eventuelt i tilknytning med sækkevogn vist på foto.

Observationer på Jægerspris Genbrugsplads den 2. november 2020 omkring klokken 12.00 har særlig interesse for efterforskningen.

Desuden er Nordsjællands Politi også interesserede i oplysninger om placering af en sådan fodertønde generelt, for eksempel i naturen eller på nedlagte ejendomme.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Fakta

Maria From-sagen kort

Det var den 29. oktober, at offentligheden for første gang hørte om Maria From Jakobsen. Her gik Nordsjællands Politi ud med en efterlysning af den 43-årige kvinde.

I meddelelsen lød det, at hun tre dage forinden var gået fra sit hjem på Nialsvej i Frederikssund i nedtrykt tilstand. Hun skulle have medbragt lidt tøj og nogle kontanter, men efterladt både mobil, computer og betalingskort derhjemme.

Fem dage senere meldte politiet igen ud. Her forlød det, at Maria From Jakobsens bil var blevet fundet på Rødkildevej i København.

Herefter tog sagen en dramatisk drejning. Fra at være en eftersøgning af en savnet person skiftede sagen status. Sagen blev overgivet til drabsefterforskerne i Nordsjællands Politi, og den 15. november skete der noget.

Politiet foretog afspærringer omkring hjemmet på Nialsvej i Frederikssund. Og dagen efter, mandag den 16. november, meddelte Retten i Hillerød, at der ville blive afholdt et retsmøde om et drab i Frederikssund.

Det viste sig at være sagen om Maria From Jakobsen.

Den 44-årige mand nægter sig skyldig, og fordi sagen indtil nu er kørt for lukkede døre, er det uvist, hvad politiet har af oplysninger i sagen.

Flere medier har imidlertid fortalt, at den 44-årige mand skulle have ligget inde med store mængder saltsyre og kaustisk soda. Derudover skal han på internettet have foretaget søgninger, som kan indikere, at han har villet skaffe et lig af vejen.

Kilde: Ritzau

Kontakt Nordsjællands Politi på telefonnummer 114.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu