DMI: Sådan bliver weekendvejret

22. marts 2019 07:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Der er udsigt til en hel del sol i weekenden og temperaturerne bliver også ganske pæne.

– En lun weekend.

Så kort opsummerer vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, Dan Nilsvall, situationen for de kommende dage.

– Her til morgen, fredag, er det diset og tåget mange steder. I de nordlige egne er der en lille chance for sol i morgentimerne. Men tågen bliver langsomt opløst og lægger sig som et låg af skyer over hele landet, siger Dan Nilsvall til Newsbreak.dk.

Temperaturerne fredag vil ligge på mellem 7 grader og 10 grader mens vinden bliver let til frisk fra en sydlig retning.

– Når vi kommer frem til lørdag morgen så vil en front med regn ligge over landet. Fronten skal passere og på den anden side får vi opklarende vejr fra nordvest med nogen sol de fleste steder. Temperaturerne lørdag vil ligge på mellem 8 grader og 12 grader, så det kan gå hen og blive en dejlig dag, siger Dan Nilsvall.

Lidt koldere

Helt så dejlig bliver søndag ikke.

– Søndag starter lidt skyet men også her kommer der lidt eller nogen sol. Temperaturerne bliver ikke helt så høje som lørdag. Jeg forventer vi ligger på mellem 7 grader og 10 grader. Der kan dannes enkelte byger i løbet af søndag eftermiddag især i det nordjyske, siger Dan Nilsvall.

Den kommende uge starter med ustadigt vejr med byger mange steder. Men i løbet af ugen forventer Dan Nielsvall, at det stabiliserer sig og at temperaturerne igen stiger en anelse.

– Men selvom vi allerede har fået højere dagtemperaturer, så skal man stadig passe på, hvis man skal ud i trafikken om natten og tidligt på morgenen. Der kan nemlig være risiko for nattefrost. Det betyder også, at man skal holde sarte planter inden døre og ikke falde for fristelsen til at stille dem uden for, siger Dan Nilsvall.

Orkanstyrke på Færøerne

Mens vejret ser ud til at arte sig fornuftigt i Danmark, så er der andre steder i Rigsfællesskabet, hvor vejret virkelig raser. Det er på Færøerne.

– Fredag bliver meget blæsende. Faktisk kommer der vindstød af orkanstyrke altså over 30 m/sekund. Først i løbet af lørdagen aftager vinden, så folk skal nok forsøge at holde sig inden døre, der hvor det er muligt, siger Dan Nilsvall.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu