Hvordan ser fremtiden ud?

15. marts 2013 16:59 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Hvordan ser fremtiden ud?
Billede mangler

Det er ingen hemmelighed, at ligastrukturen i dansk håndbold ofte er til diskussion, og mange klubber har i flere år skreget på en ændring af den aktuelle model. Og nu tyder noget på, at kritikerne er kommet et stort skridt tættere på at få deres vilje om ændringer i herrernes liga.

 

Berlingske er kommet i besiddelse af en intern mail, der er udarbejdet af et udvalg i Divisionsforeningen Håndbold, som har haft til opgave at se på, hvordan ligaen skal se ud i fremtiden. Her fremgår det, at udvalget – der blandt andre tæller direktørerne i Skjern og Århus Håndbold, Carsten Thygesen og Henrik Lundorff – har fundet frem til fire modeller, der skal til debat på næste klubmøde, som afholdes 25. marts.

Modellerne byder på forskellige løsninger og indeholder både reduceringer i antallet af hold i ligaen samt ændringer af slutspillet og nedrykningsspillet – enkelte modeller mangler dog stadig at få de allersidste detaljer på plads. Den nuværende model er også med blandt mulighederne. Det er værd at bemærke, at en ligeud turnering (som eksempelvis Superligaen i fodbold) ikke er med blandt de fire modeller, det er ellers en mulighed, som flere hold tidligere har været fortaler for.

Formand for Divisionsforeningen Håndbold, Dan Hammer, bekræfter, at ligastrukturen er et punkt på dagsordenen på næste klubmøde, men udover det har han ikke den store lyst til at diskutere Berlingskes oplysninger om de enkelte modeller.

»Jeg kan bekræfte, der er en proces i gang omkring herreligaen, og om hvordan den skal se ud i fremtiden,« siger Dan Hammer og tilføjer:

»Jeg kan også bekræfte, der er nedsat et udvalg, som har kigget på forskellige modeller og løsninger, og de har været i kontakt med relevante interessenter. Men udover det har jeg ingen kommentarer,« lyder det fra direktøren.

Berlingske har talt med centrale kilder i processen, og de fortæller, at specielt topklubberne er interesseret i en ændring af ligastrukturen, da det europæiske håndboldforbund, EHF, i flere omgange har varslet planer om at indføre endnu flere kampe i de europæiske turneringer.

Det vil gøre kampprogrammet endnu mere presset i forhold til den danske turnering med de slutspilskampe, der findes i den nuværende model, og som betyder, at den danske kampkalender aktuelt går rigtig dårligt i spænd med slutkampene i de europæiske turneringer.

Bliver der enighed om en ny ligastruktur på mødet 25. marts, vil ændringerne først træde i kraft fra sæsonen 2014/2015, da deadline for ændringer til næste sæson er overskredet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu