Hvorfor døde Iben i et sommerhus?

22. december 2019 19:03 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Lørdag satte politiet massivt ind i forsøget på at komme årsagen til det mystiske dødsfald nærmere.

Lørdag iværksatte Sydøstjyllands Politi en større indsats for at komme en gåde om en død kvinde nærmere.

Det har kastet nogle oplysninger af sig.

Se mere video hos Local Eyes.

Mistænkeligt dødsfald

38-årige Iben Salling Syrik blev fundet død i sit sommerhus på Skovbrynet i Vesterlund ved Give den 8. december, og det har fra starten været betragtet som et såkaldt mistænkeligt dødsfald.

Sagen er omgærdet af stor mystik, og det er fortsat uvist, om der reelt er sket en kriminel handling.

Lørdag gik Sydøstjyllands politi så ud med flere – mere private – oplysninger om Iben Salling Syrik.

Samtidig optrappede politiet indsatsen i lokalområdet.

– Vi har fået godt 20 henvendelser, siger Carsten Thostrup, vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, til Newsbreak.dk.

De henvendelser er komme på grund af lørdagens omtale af sagen, hvilket glæder vicepolitiinspektøren.

– Det er jo folk, vi ellers ikke ville have hørt fra, siger han.

Massivt til stede

I indsatsen var der flere betjente og patruljer, der kørte rundt i området og snakkede med folk, der befandt sig i og omkring byen Vesterlund.

Også søndag er politiet til stede i området.

– Det skete jo i en weekend for 14 dage siden, så det kan sagtens være de samme, der kommer i weekenden, siger Carsten Thostrup.

Også den lokale efterskole har haft besøg af politiet, der her fredag fortalte om dødsfaldet, ligesom elever, der eventuelt skulle have befundet sig i området omkring sommerhuset, blev opfordret til at stå frem med oplysninger.

– Flere forældre kommer og besøger børnene i weekenden, siger Carsten Thostrup, der også fortæller, at politiet allerede er i gang med at efterforske henvendelserne.

I en pressemeddelelse skrev politikredsen lørdag, at personer over hele landet kan sidde med informationer i sagen.

Liget er allerede blevet obduceret, men det har ikke givet noget nævneværdigt svar på, hvad den 38-årige er død af. Af samme årsag er politiets primære fokus at blive klogere på, hvad der er gået forud for, at Iben døde.

– Vi skal naturligvis finde ud af hvordan og hvorfor Iben Salling Syrik døde, og om hun døde som følge af en forbrydelse, skrev vicepolitiinspektør Carsten Thostrup i pressemeddelelsen.

Kortene tæt til kroppen

Politiet har tidligere oplyst, at der indtil videre har været teknikere, efterforskere, hundeførere, og en retsmediciner på arbejde der, hvor kvinden blev fundet død.

– Når vi efterforsker en potentielt meget alvorlig sag, så må vi som politi ofte holde kortene tæt til kroppen, forstået på den måde, at der er en række oplysninger, som vi må holde for os selv. Det gør vi, fordi vi jo skal opklare sagen og derfor kan vi ikke risikere at give en gerningsmand fordele ved at afsløre, hvad vi ved eller ikke ved, oplyste Thostrup i pressemeddelelsen.

Det søger politiet nu

Helt konkret efterspørger Sydøstjyllands Politi nu oplysninger fra alle her i landet, der må have været i kontakt med den dødfundne kvinde i perioden 7. til 8. december.

Der er allerede optaget 600 rapporter i den mystiske sag, men politiet søger altså også specifik viden om personer, der kendte Iben Salling Syrik fra nærområdet, har handlet heste med hende, været i kontakt med hende på sociale medier, eller som på anden måde kender til oplysninger om Iben Salling Syrik. Det kan også være oplysninger om personer, som borgeren finder relevante i forhold til hende.

Boede i Give

Som nævnt offentliggør politiet nu også en række personlige oplysninger om den afdøde, og det kan eventuelt give en fordel, hvis nogle skal komme i tanke om, at de rent faktisk kender Iben, der omtales som en “hestepige”.

Iben Salling Syrik var fraskilt og boede på Genvej i Give sammen med sin femårige søn. Hun blev fundet død i familiens fritidshus på Skovbrynet, Vesterlund i Give.

Hun var desuden ejer af en sort personbil, stationcar af mærket BMW, med registeringsnummer CK 30 844. Iben Salling Syrik handlede efter det oplyste med heste.

Sydøstjyllands Politi kan kontaktes på telefonnummer 114.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu